Nieuws

Fris Nederland pakt botendiefstal aan met nieuwe Smart Tracker

12 juli 2023

Nu het vaarseizoen in volle gang is, lanceert Fris Nederland een nieuwe Smart Tracker voor boten en buitenboordmotoren. Dankzij de geavanceerde bewegingsensor is een gestolen voertuig real time te volgen en exact terug te vinden, zowel buiten als binnen. Bij verdachte beweging krijgen booteigenaren een melding in de app, waarmee het opsporingsteam van Fris direct ingeschakeld kan worden. Fris Nederland is marktleider in het opsporen van gestolen voertuigen en waardevolle goederen die uitgerust zijn met een track en trace-zender. Zo heeft Fris al 96% van alle voer- en vaartuigen opgespoord en met succes teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Nederland telt zo’n 508 duizend boten, van roeiboot tot zeiljacht. Ieder jaar komen er meer bootbezitters bij, maar helaas vindt er ook steeds meer diefstal plaats: jaarlijks worden er in Nederland zo’n 1200 boten en 2100 buitenboordmotoren gestolen. Uit cijfers van schadespecialist CED blijkt dat maar 5 procent van de gestolen boten wordt teruggevonden, bij buitenboordmotoren is dat slechts 1 procent. Met een Fris Smart Tracker aan boord kan in veel gevallen voorkomen worden dat een boot na diefstal niet meer terug te vinden is.

Hoe het werkt
De Fris Smart Tracker is makkelijk zelf te installeren, maar er kan een afspraak worden gemaakt met een monteur. Na installatie krijgen booteigenaren bij verdachte beweging een melding op hun telefoon. behulp van de nauwkeurige track en trace-dienst is het vaartuig real time te volgen. Op het moment dat een voertuig wordt vermist, maakt de eigenaar eenvoudig een melding in de Zeker!-app. Na deze melding komt het lokale opsporingsteam van Fris Nederland direct in actie. Het team lokaliseert het vaartuig tot op de meter nauwkeurig en brengt deze kosteloos terug bij de rechtmatige eigenaar.

Voordelen van een Fris Smart Tracker
Met een Fris Smart Tracker aan boord kunnen eigenaren ten alle tijden controleren of hun boot nog veilig op zijn plek ligt. Dankzij de geavanceerde sensor wordt verdachte beweging direct gedetecteerd. Zodra de boot in beweging komt zonder dat de booteigenaar in de buurt is, krijgt deze dankzij de geavanceerde sensor direct een melding in de app. Dit is niet alleen handig tegen diefstal, ook vandalisme of bij storm losgeraakte vaartuigen kunnen hiermee opgemerkt worden. Met één druk op de knop wordt het opsporingsteam van Fris geactiveerd. Als het gestolen eigendom niet teruggevonden wordt, helpt Fris met administratieve rompslomp, zoals de rapportages ter ondersteuning van de aangifte en verzekeringsaanvraag. Naast Smart Trackers voor boten heeft Fris ook zenders voor (elektrische) fietsen, motoren, auto’s, campers en caravans.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer