Nieuws

Cinekid Festival 2023 opent met wereldpremière van Jippie No More!

11 juli 2023

Een familiefilm over vier liefdes en één bruiloft

De 37e editie van Cinekid Festival opent zondag 15 oktober in Amsterdam met de wereldpremière van Jippie No More!, een nieuwe Nederlandse familiefilm van regisseur Margien Rogaar en productiehuis Juliet at Pupkin; de makers van de welbekende familieserie Lampje. Jippie No More! vertelt het verhaal van de zestienjarige Jaap Peter ‘Jippie’ (Wesley van Klink) en zijn familie, die tijdens de voorbereidingen van het huwelijk van de oudste zus allemaal op hun eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Het is een film voor het hele gezin over liefde, familie en verbintenis. “Ik ben trots op de openingsfilm van 2023! Jippie No More! is een echte Cinekid-film, ontwapenend en met bijzondere wendingen. De film moedigt jonge kijkers aan om zichzelf te ontdekken en het verhaal van Jaap Peter’s gezin representeert een brede groep jonge mensen. Met deze primeur laat Cinekid als internationale media- en filmfestival zien dat Nederland topkwaliteit levert op het gebied van jeugd- en familiefilms,” aldus Heleen Rouw, directeur Cinekid.

Over Jippie No More!
Als de familie van Jippie in het landhuis van opa Willem de bruiloft van oudste zus Gail voorbereidt, komen er oplopende emoties en spanning om de hoek kijken. Jippie No More! volgt de verschillende verhaallijnen binnen het gezin, die allemaal op een eigen manier worden uitgedaagd in de liefde. Zo wordt Jippie, een tiener die gek is op muziek, voor het eerst in zijn leven verliefd. Maar Lily, het meisje van zijn dromen, heeft een oogje op zijn jongere zusje Joe. Verstrikt in eigen strubbelingen en de stress van de voorbereidingen, raken de familieleden elkaar bijna kwijt.

Cast & crew
In de film wordt Jaap Peter gespeeld door de jonge acteur Wesley van Klink (Downtown). De andere hoofdrollen zijn voor Guido Pollemans (Oogappels), Aus Greidanus sr. (De zaak Menten), Hannah van Lunteren (Narcosis)Lotte Jonker (Lampje), Carmen van Zantwijk (Mijn beste vriendin Anne Frank),, Carina de Vroome (The Spectacular), Joep Paddenburg (De slag om de Schelde), Eliyha Altena (Hunter Street) en Kee Derwig (De Grinch). De film is geregisseerd door Margien Rogaar (Lampje), geschreven door Fiona van Heemstra (Knor) en geproduceerd door Iris Otten en Nathalie van der Burg van Juliet at Pupkin (Lampje). De regisseur en de producenten vinden elkaar in de gedeelde ambitie om familiefilms en -series te maken die aanzetten tot nieuwe inzichten en een goed gesprek. “ Ik maak graag verhalen die meerdere generaties aanspreken. Vergelijkbaar met een adventskalender onthult deze film langzaam de verhaallijnen van de verschillende familieleden. Het zijn personages waarin iedereen zich kan herkennen, of je nu 9, 39 of 90 jaar oud bent. De film is een weerspiegeling van het leven zelf,” aldus Rogaar.

Op 15 oktober gaat Jippie No More! in première tijdens de opening van het Cinekid Festival. Vanaf 13 december zal de film overal te zien zijn in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters, uitgebracht door distributeur Cinéart.

Opening van Cinekid Festival
Cinekid Festival is het grootste media- en filmfestival voor kinderen ter wereld en vindt plaats tijdens de herfstvakantie van 15 t/m 29 oktober in meer dan dertig filmtheaters door heel Nederland en op Curaçao met de hoofdlocatie in Amsterdam-Noord. Er worden tijdens het festival premières van (inter)nationale films en series vertoond en er zijn dagelijks masterclasses, workshops, en tal van activiteiten zoals meet & greets met de makers en acteurs. Onder het overkoepelende thema van het festival dit jaar ‘Is dit echt?’, kunnen kinderen in het Cinekid MediaLab op een speelse manier ontdekken wat de impact van de groeiende invloed van AI en innovatieve mediatechnologie is. De jonge bezoekers krijgen zelf de kans om te experimenteren en de grens tussen echt en nep te onderzoeken. Het programma staat vanaf 28 september online. Dan start ook de kaartverkoop via cinekid.nl. Volg het laatste Cinekid-nieuws op Facebook, Instagram en via de Cinekid nieuwsbrief.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer