Nieuws

Hans van der Pouw nieuwe CFO bij DuurzaamInvesteren.nl

01 december 2022

Hans van der Pouw (47) start per 1 december 2022 als financieel directeur bij investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl. Hij volgt Lex Roukens op, die deze functie sinds mei dit jaar ad interim vervulde. Van der Pouw wil als CFO de (internationale) groeiambities van DuurzaamInvesteren.nl naar een volgend niveau tillen.

Dennis Kromhout van der Meer, algemeen directeur van DuurzaamInvesteren.nl: “Met de komst van Van der Pouw gaan we een nieuwe fase in. Ik ben ervan overtuigd dat zijn financiële kennis en ruime ervaring in het begeleiden van organisaties door diverse groeifases cruciaal is voor de verdere groei van ons platform.”

“Maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzame impact worden steeds bepalender voor toekomstbestendige bedrijven”, zegt Van der Pouw. “DuurzaamInvesteren.nl heeft zowel nationaal als internationaal veel potentie. We zijn als grootste duurzame investeringsplatform in Nederland sterk georiënteerd op het financieren van de duurzame transitie. Ons platform heeft de kennis, ervaring en een groot investeringsnetwerk in huis om impactvolle duurzame projecten vooruit te helpen.”

Van der Pouw werkte tot 2016 negentien jaar lang voor de Rabobank Groep waarvan de laatste tien jaar als financieel directeur van lokale Rabobank in de Gooi en Vechtstreek. Vanaf 2016 vervulde hij zes jaar lang de functie van interim financieel directeur in verschillende sectoren variërend van de maakindustrie, financiële dienstverlening en zorg. Daarnaast is hij betrokken bij een verzorgingstehuis als voorzitter van de Raad van Toezicht.

Sinds de start van het platform in 2014 investeerden ‘DuurzaamInvesteerders’ 245 miljoen euro in 208 duurzame projecten. DuurzaamInvesteren.nl is het grootste duurzame investeringsplatform van Nederland. Sinds de oprichting bedient het platform meerdere sectoren, zoals duurzame energie, energieopslag, e-mobility, duurzaam vastgoed, landbouw, technologie en food-industrie in binnen- en buitenland.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer