Nieuws

Keukenfabrikant Kvik opent nieuwe designwinkel in Amsterdam

01 december 2022

De Deense keukenfabrikant Kvik opent vandaag een nieuwe designwinkel in Woonmall Villa ArenA in Amsterdam. Het is de tweede vestiging van de in totaal achtentwintig winkels in Nederland dat is gebouwd volgens het nieuwe winkelconcept van Kvik. Verlichting, geur, muziek en aankleding hebben hierin een centrale rol; elementen die moeten bijdragen aan een huiselijke en toegankelijke sfeer. De winkel wordt geleid door Amsterdammer Michel van Niekerk (54) en beschikt over een zorgvuldig geselecteerd assortiment keukens, badkamermeubels en garderobekasten. 

Voor ieder wat wils
Met een hoop relevante werkervaring op zak, onder meer in de verkoop en sales bij bekende keukenmerken, heeft franchisenemer Michel een duidelijke visie voor zijn winkel in Amsterdam: “Transparantie en open communicatie staan bij mij hoog in het vaandel. Bij ons weet je als klant waar je aan toe bent, van de prijs tot de levering. Zo houd ik mijn klanten tevreden.” Of de designs zullen aanslaan bij het Amsterdamse volk, heeft Michel geen twijfel. “De ontwerpen van Kvik zijn elegant en tijdloos en passen hierdoor in elk huishouden. Bovendien heeft Kvik een duidelijke duurzaamheidsagenda. En of je nu een grote of kleine woning hebt, of een groot of klein budget, iedereen kan bij Kvik terecht.”

Een centrale plek
De nieuwe Kvik winkel bevindt zich op de derde verdieping van de Amsterdamse woonboulevard en wordt omgeven door diverse woonwinkels. “Klanten kunnen bij ons gemakkelijk een bezoekje aan de winkel combineren met een bezoek aan andere meubelspeciaalzaken. Directe concurrentie hebben we niet, aangezien wij de enige winkel zijn die Deens design aanbiedt,” vertelt Michel. “Daarnaast is de vestiging zowel met het openbaar vervoer als de auto goed te bereiken. Onder de woonboulevard zijn 2.500 parkeerplaatsen beschikbaar.”

Een toegankelijke en huiselijk sfeer
Afgelopen jaar heeft Kvik een nieuw winkelconcept gelanceerd. Kvik Amsterdam is de tweede vestiging van de in totaal achtentwintig winkels in Nederland met dit nieuwe concept. “De sfeer is huiselijk, alsof je bij een vriend of vriendin op de koffie bent,” vertelt Michel. “Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd waar je met bezoekers kunt zitten. Bijvoorbeeld in de designhoek. Hier laten we klanten de diverse materialen, kleuren en accessoires zien en stellen we combinaties samen. Zo ontwerpen we met elkaar een design op maat, maar dan wel voor een betaalbare prijs.”

In de winkel is een speciale looproute vastgesteld. Bezoekers worden zo door een Kvik medewerker langs de verschillende Deense designs geleidt. Michel: “Samen met twee designers van Kvik heb ik nagedacht over wat ik in de showroom wil laten zien, hoe ik dit wil en wanneer. Zo is er een goede mix ontstaan tussen het soort stijlen, prijzen en kleuren. Ook de nieuwste design van Kvik Avolia en Corisa zijn te bezichtigen.”

Kvik Amsterdam Villa ArenA
Adres: Johan Cruijff Boulevard 196
Showroom: 350m2
Magazijn: 580m2
Openingsdatum: donderdag 1 december
Winkel openingstijden: ma – zo van 10.00 tot 17.30 uur. M.u.v. donderdag, dan tot 21.00 uur

Voor meer informatie, kijk op: kvik.nl/Amsterdam-villa-arena

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer