Nieuws

Het Friese vakantiepark Het Wylde Pad van influencer ‘De Huismuts’ haalt 200.000 euro op aan crowdfunding

23 juni 2022

Het Wylde Pad is de waargemaakte droom van interieur-influencer Rachel ‘De Huismuts’ van Sas, haar man Willem en goede vriend Martijn Manschot, bekend van het succesvolle platform Gierige Gasten. Een kleinschalig vakantiepark in Friese natuur, wat de ondernemers verder willen uitbouwen met gezins- en groepsaccommodaties en een speelkamer voor de kleintjes. Om dit te realiseren hebben ze 220.000 euro opgehaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Hoewel het minimale streefbedrag inmiddels is behaald, kan tot begin juli nog tot maximaal 300.000 euro worden geïnvesteerd. 

Bouw je droom 
Wat begon als een idee voor één vakantiehuisje, is uitgegroeid tot een kleinschalig vakantiepark met sfeervolle huisjes, appartementen en yurts. In het NET5 tv-programma ‘Bouw je droom’ was vorig jaar te zien hoe oprichters Rachel van Sas, haar man Willem en goede vriend Martijn Manschot zonder enige ervaring een vakantiepark in Noordoost Friesland begonnen. En met succes, want sinds de opening een jaar geleden heeft Het Wylde Pad al meer dan 5.000 gasten mogen verwelkomen.

“We hebben de afgelopen tijd al onze energie gestoken in de opbouw van ons park, het opzetten van activiteiten en het leren kennen van onze bezoekers,” vertelt Van Sas. “We weten inmiddels veel beter wat het inhoudt om een vakantiepark te runnen en hoe we een nog betere fit kunnen creëren met onze doelgroep. Daarom is het tijd voor de volgende stap in ons ondernemersavontuur. Waar we voorheen ‘nee’ hebben moeten verkopen aan veel gezinnen, willen we daar dit jaar verandering in brengen en samen met onze investeerders extra gezins- en groepsaccommodaties ontwikkelen.”

Crowdfunding als financiering 
Met een gezamenlijk bereik van 600.000 mensen, weten de drie oprichters als geen ander hoe belangrijk een hechte community kan zijn. Dat is
de reden dat zij ervoor hebben gekozen om samen met hun community
de uitbreiding van Het Wylde Pad te financieren. Via het platform CrowdAboutNow zijn ze een crowdfunding gestart. “Door onze community te betrekken bij onze plannen, bouwen we samen aan iets moois. Met deze vorm van financieren staan we nou eenmaal sterker dan alleen,” aldus Van Sas.

Investeren kan vanaf €250 in de vorm van een lening. Het geleende geld krijgen investeerders verspreid over vijf jaar terug met een jaarlijks rendement van 3.5 %. Daarnaast ontvangen investeerders een extra beloning: van een Wylde Pad T-shirt tot een exclusief diner samen met de oprichters op het terrein. Hoewel het streefbedrag van 200.000 euro inmiddels is behaald, is het tot 1 juli 2022 nog steeds mogelijk om te investeren tot een maximum van 300.000 euro.

Kijk voor meer informatie op: CrowdAboutNow.nl/hetwyldepad

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer