Nieuws

Interface lanceert collectie ‘Upon Common Ground’ in Europa

28 juni 2023

Vijf kleurpaletten geïnspireerd op de wilde Australische natuur: zout water, woestijn en het regenwoud

Vloerenfabrikant Interface lanceert vandaag de tapijttegelcollectie ‘Upon Common Ground’ in Europa. De collectie is ontwikkeld tijdens een zevenjarig project in Australië en borduurt voort op het bekende biofiele Interface-design, waarbij wordt gekeken naar de connectie tussen mens en natuur. De collectie bestaat uit vijf verschillende paletten die geïnspireerd zijn door de Australische natuur: woestijn, zout water, zoet water, Spinifex (een plantensoort) en het regenwoud. De tegels zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon en zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma.

De collectie is ontwikkeld tijdens een zevenjarig project in Australië, waarin is samengewerkt met Europese designteams. “Als samenleving worden we steeds bewuster van de noodzaak om verbinding te zoeken met de natuur. Dit heeft het designteam toegepast op de ontwikkeling van de ‘Upon Common Ground’ collectie. Interface heeft als doel om te leren van het historische en culturele belang van de verbinding tussen mens en aarde. Daarbij vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving,” aldus Liselotte Flu, concept designer Benelux.

Kleuren en designs gebaseerd op de natuur
De paletten zijn gebaseerd op belangrijke aspecten van de Australische natuur: woestijn, zout water, regenwoud, zoet water en Spinifex, een plantensoort dat voornamelijk in Australië voorkomt. Dit heeft geresulteerd in de volgende designs:

  • SandbankShallows en Undulating Water putten inspiratie uit de zandstructuur van rivieren en de gelaagdheid van rimpelingen in ondiep en diep water. Samen creëren ze een naadloze overgang van het organische basispatroon in Sandbank naar de diepe texturen en kleuren in Shallows en Undulating Water.
  • Dry Bark weerspiegelt het natuurlijk gegroefde karakter van boomschors en is verkrijgbaar in een neutrale en meer geaccentueerde vorm.
  • Escarpment is de basisstijl van de collectie en is gebaseerd op de aardse details van eeuwenoude stenen kliffen.

De tapijttegels zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon en zijn CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma.

CO2-negatief tegen 2040
Interface beoogt tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Hiervoor moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan er wordt uitgestoten, zonder het gebruik van compensaties. Om hier te komen gaat Interface verder met het optimaliseren van de eigen activiteiten en materialen en werkt Interface samen met de leveranciers om de CO2-voetafdruk van de gebruikte grondstoffen (Scope 3 emissies) verder terug te dringen.

Meer informatie over de duurzame stappen van Interface:

Bekijk de hele collectie op www.interface.com.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer