Nieuws

Investeringen via DuurzaamInvesteren.nl verdrievoudigd in 2021

27 januari 2022

Duurzame ondernemers haalden via het platform in totaal €77,3 miljoen aan financiering op

Investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl verdrievoudigde de financieringen in 2021 ten opzichte van 2020 door in totaal €77,3 miljoen op te halen bij investeerders op het platform. De groei is onder meer te verklaren door een aantal nieuwe branches op het platform, zoals biologische landbouw en circulaire businesscases. DuurzaamInvesteren.nl ziet dat het urgentiebesef met betrekking tot het klimaatprobleem steeds groter wordt en dat de vraag naar duurzame investeringen daardoor toeneemt. Op het gebied van circulair ondernemen ziet het platform dat steeds meer branches en bedrijven met oplossingen komen. De groei in investeringsprojecten laat zien dat voor deze projecten en bedrijven interesse is bij particuliere investeerders.

‘Voor ons is de transitie naar een circulaire economie een belangrijke ambitie. Steeds meer duurzame bedrijven weten ons platform te vinden. Hiermee leveren we een bijdrage aan de versnelling van deze ontwikkeling,’ aldus Enrique Aparicio Torres, CEO van het platform.

Steeds meer circulair
DuurzaamInvesteren.nl zag het aantal circulaire business projecten in 2021 toenemen. Zo haalde Organic Nutrion Center in totaal €3,2 miljoen aan investeringen op. In de circulaire economie is het businessmodel anders en daarmee ook het verdienmodel: van koop naar gebruik door middel van lease, buy back of pay-per-use. Dit vraagt om meer voorfinanciering en betekent ook dat omzetstromen pas later op gang komen. Voor bedrijven die deze circulaire transitie willen maken bieden banken en fondsen niet altijd de juiste mogelijkheden. Bij DuurzaamInvesteren.nl bepalen bedrijven hun aanbod en de voorwaarden om te investeren zelf en kiezen particuliere investeerders of zij wel of niet in een aanbod willen investeren op basis van de aangeleverde informatie. Dit geldt ook voor circulaire projecten en bedrijven.

Met het investeren in leases houdt DuurzaamInvesteren.nl zich al langer bezig. In 2021 zorgde het platform voor het financieren van projecten als Zelfstroom, Hallostroom, Solease, Greening Lease, Zonhuur, en Innax. In totaal is er voor deze projecten €6.470.000,-aan investeringen opgehaald. DuurzaamInvesteren.nl ziet deze leaseconstructies als een stap op weg naar meer circulair ondernemen.

Duurzame resultaten
Ook op het gebied van duurzame energie is het volume toegenomen. In 2021 haalden 25 wind- en zonne-energieprojecten financiering op op DuurzaamInvesteren.nl. In 2020 waren dit er nog 14.De 25 zonne- en windenergieprojecten vertegenwoordigen een opgesteld vermogen van 201 MW aan windenergie en 376 MWp aan zonne-energie, goed om ongeveer 280.000 huishoudens van energie te voorzien. ‘Het feit dat we dit jaar met “KiesZon voor de toekomst” op nummer 1 van de Crowdfunding top 100 zijn beland laat zien dat we een serieuze beleggingsoptie bieden. De benodigde 15 miljoen die via DuurzaamInvesteren.nl is opgehaald betekent dat de komende drie jaar zonnestroom voor 80.000 huishoudens wordt gerealiseerd,’ aldus Torres.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer