Nieuws

Leefkeuken staat centraal in nieuwe campagne Kvik: ‘Scènes uit de keuken’

27 juni 2023

De Kvik Leefkeuken® als plek om te ontspannen, verbinding te maken en zinvolle gesprekken te voeren

Kvik lanceert een nieuwe campagne voor een vertrouwd Kvik concept: de Kvik Leefkeuken®. De leefkeuken werd al in 1998 door de Deense keukenfabrikant geïntroduceerd. Geen fysiek product, maar een filosofie voor een keukenontwerp dat naadloos in het leven van mensen past. Het concept, waarin de keuken centraal staat als kloppend hart van het huis, wordt met echte verhalen in deze campagne opnieuw gelanceerd. Met het thema ‘Scènes uit een keuken’ laat Kvik zien dat de sociale functie van de keuken door de jaren heen onveranderd is gebleven.

Het campagneconcept ‘Scènes uit een keuken’ bestaat uit verschillende campagnevideo’s waarin de keuken wordt neergezet als dé plek van het huis waar ontmoetingen plaatsvinden. Deze campagne is geïnspireerd op persoonlijke verhalen, waarin herkenbare situaties worden geschetst. Het bedrijf wil met deze campagne juist de gevoelige kant van het merk laten zien, naast de functionele eigenschappen zoals kwalitatief en duurzaam design. De keuken is nu eenmaal de plek waar veel emotionele en belangrijke gesprekken plaatsvinden, en is daarmee allesbehalve rationeel.

Meike Hoek de Jong, Senior Marketing Manager Kvik Nederland: “We hebben gekeken naar de betekenis van de keuken in het leven van mensen. Wat maakt de keuken tot een bijzondere ruimte? We leven in een tijd waar iedereen druk is en vaak onderweg is. Ook voor veel Nederlanders is de keuken tussen alle drukte door juist een plek om samen te komen en elkaar te ontmoeten; om te ontbijten als gezin, te borrelen met vrienden of uitgebreid te dineren met de hele familie. In de Leefkeuken staan goede gesprekken centraal, maar ook vooral heel veel gezelligheid en verbinding.”

De Kvik Leefkeuken®
Toen Kvik het concept van de Leefkeuken in 1998 presenteerde was het idee zo vernieuwend dat het zijn weg vond naar het Deense woordenboek. Inmiddels is de keuken ook in Nederland niet meer weg te denken als ontmoetingsplaats om te koken, te lachen, diepgaande gesprekken te voeren en alles daartussenin.

Sinds 1998 is er veel veranderd in gebruik van de keuken als ontmoetingsplek. In ons huidige leven moet de keuken aan steeds meer eisen voldoen. Terwijl de ene persoon kookt, reageert de andere op e-mails, ligt een tiener te luieren met zijn smartphone en maakt een jongere broer of zus huiswerk aan tafel. Met deze campagne laat Kvik zien dat de rol van de keuken ondanks alle nieuwe ontwikkelingen niet is veranderd en dat de Kvik Leefkeuken® nog steeds in deze behoeftes voorziet. Ook vandaag blijft de keuken een toevluchtsoord weg van de chaos, een plek waar iedereen samenkomt.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer