Nieuws

Marc Vermeulen lanceert breekbaar licht

23 februari 2017

Marc Vermeulen introduceert zijn nieuwe verlichtingscollectie ‘Fragile’, geïnspireerd op de breekbaarheid van keramische tegels. Voor deze innovatieve serie werkt de designer samen met het gerenommeerde Nederlandse tegelmerk Koninklijke Mosa. Fragile wordt officieel gelanceerd in april 2017 tijdens de 56e editie van de internationale woonbeurs Salone del Mobile in Milaan. Ook presenteert Vermeulen daar nieuwe ontwerpen van de collectie Dunes & Dykes en zijn award-winnende product Clipboard. 

Fragile
Een bijzondere serie witte tegels die Vermeulen ontdekte in het inspiratiecentrum van Koninklijke Mosa bracht de designer tot de Fragile-verlichtingslijn. “De keramische tegels hebben een zekere tactiliteit en verfijning die direct mijn aandacht trekken. De breekbaarheid, de textuur en het ritme van de tegels zijn het uitgangspunt van mijn nieuwe ontwerp en zorgen voor een sterke, toch zachte uitstraling,” vertelt Marc Vermeulen.

De armaturen van Fragile zijn aan de buitenzijde volledig bekleed met de witte tegels van Mosa. De textuur van de tegels in combinatie met het verfijnde en doordachte ontwerp creëren een sieraad voor elk interieur. Doordat de techniek compleet is weggewerkt in het armatuur lijkt de verlichting te zweven. Fragile heeft een lengte van 105 centimeter – andere afmetingen zijn op aanvraag beschikbaar, en wordt binnenkort ook uitgebracht als staande versie. Alle armaturen zijn uitgevoerd met hoogwaardige LED verlichting (2700K) in een warme witte kleur.

Waar te zien?
In april 2017 introduceert Vermeulen Fragile tijdens de Salone del Mobile, bij Design Language, Via Francesco Carchidio, 2, 20144 Milaan. Daarnaast toont de designer hier nieuw design uit de collectie Dunes & Dykes; de Wood-serie, die een houten buitenkant combineert met een binnenkant van verschillende kleuren staal. Ook Clipboard is te zien tijdens de woonbeurs in Milaan. Met dit product won Marc Vermeulen afgelopen jaar de District Award op de designbeurs Design District in Zaandam.

In Nederland is het werk van de designer momenteel te zien in zijn eigen showroom in Naaldwijk. Fragile is voor een prijs van 1.075 euro te koop via www.marcvermeulen.design.

Meer over Marc Vermeulen
De designer ontwerpt meubels & verlichting die vernieuwend zijn in functie, vorm of gebruik. Het uitgangspunt van zijn werk is steeds weer het vertrouwde tegen het licht houden, waardoor hij van iets alledaags iets bijzonders maakt. Marc Vermeulen ontwerpt doordachte producten die de gebruikers uitnodigen tot interactie. De basis van zijn werk zit in de combinatie van eenvoud, vakmanschap, oog voor detail en functionaliteit. Alle producten worden geproduceerd in Nederland.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer