Nieuws

Vreneli Stadelmaier presenteert nieuw boek ‘Yes She’s Smart’

23 februari 2017

Vreneli Stadelmaier organiseert op 21 maart het theatercollege en de boeklancering van Yes She’s Smart – Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, een boek gericht op jonge vrouwen die nu afstuderen aan hbo of universiteit. Vrouwen zijn tegenwoordig beter opgeleid dan mannen, maar toch dringen ze nauwelijks door tot managementfuncties en toppen van organisaties. Stadelmaier wijt het aan het missen van de juiste softskills en wil daar met haar boek verandering in brengen. Het boek bereidt de lezer tevens voor op de keuzes die ze moet maken ten aanzien van partner, kinderen en taakverdeling thuis.

“Het ontbreken van softskills zoals: onderhandelen, strategisch opereren en impact maken, is een van de oorzaken waardoor te weinig vrouwen meedoen aan de race naar de top”, meent Stadelmaier. “Ja, we zijn goed in motiveren, communiceren en beschikken vaak over meer inlevingsvermogen dan mannen. Maar we moeten ons ook minder bescheiden opstellen en leren zichtbaar te zijn. Zo kunnen we effectief en gelukkig excelleren in ons werk.” Met Yes She’s Smart beoogt de auteur jonge vrouwen die softskills bij te brengen.

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid 2.0
De campagne ‘een slimme meid’ uit de jaren ‘70 was er op gericht meisjes te laten studeren. Dat is gelukt. Nu is het tijd voor het vervolg: de jaren die volgen op het afstuderen. Yes She’s Smart is een handboek voor de eerste tien jaar na het afstuderen. Prof. dr. Hanneke Takkenberg, hoogleraar en Chief Diversity Officer Erasmus MC: “Dit boek gun ik alle vrouwen die de arbeidsmarkt op gaan: het geeft je zelfvertrouwen, belangrijke praktische tips en leert je slimme keuzes maken. En, niet te vergeten: om altijd uit te gaan van je eigen kracht. Lees het, experimenteer ermee en deel het met je vriendinnen.”

Vrouwen vs. mannen
Het lagere opleidingsniveau van vrouwen leek jarenlang een logische verklaring voor hun minder sterke positie op de arbeidsmarkt. Maar uit de emancipatiemonitor 2016 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat vrouwen onder de 45 jaar hoger opgeleid zijn dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Echter zijn jonge vrouwen minder tevreden met hun baan dan mannen. Dat wordt verklaard door het feit dat ze vaker in deeltijd, in een tijdelijk contract en voor minder salaris werken. Opvallend is dat het SCP concludeert dat deeltijdwerken niet komt door de zorg voor kinderen. Vrouwen werken al in deeltijd vanaf de start van hun loopbaan. Het SCP vermoedt dat vrouwen minder vaak een voltijdbaan krijgen aangeboden.

Met het boek Yes She’s Smart leert Stadelmaier jonge vrouwen hoe ze effectiever, gelukkiger en met meer succes kunnen werken. Zodat ze wél tevreden zijn over hun baan, niet afhaken en – als ze dat willen – kunnen doorstomen naar de top.

Yes She’s smart
Yes She’s Smart – Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid ligt vanaf 21 maart in de winkel. Het boek is een integratie tussen offline en online. In het boek staan QR-codes die de lezer direct naar de betreffende online informatie, video of test op de smartphone brengt.

  • Prijs: 22,50 euro
    Auteur: drs. Vreneli Stadelmaier, directeur SheConsult,
  • Winnaar ‘Joke Smit-prijs 2015-2017’,
  • Auteur van bestseller F*ck die Onzekerheid (Prometheus 2014)

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer