Nieuws

Maart is vega-maand met VeggieWorld en VeggieChallenge

01 maart 2017

Na een succesvolle eerste editie komt op 11 en 12 maart de oudste en grootste vegan lifestyle beurs van Europa terug naar Nederland. Deze tweede editie vindt plaats in de Jaarbeurs, Utrecht. Van flexitariër, tot vegetariër of bewuste consument, VeggieWorld is voor iedereen die graag meer plantaardige producten wil eten. “Nu al ruim 7500 mensen staan op aanwezig bij het Facebook-evenement en het aantal standhouders is bijna verdubbeld,” aldus Veerle Vrindts, oprichter Viva Las Vega’s – medeorganisator van VeggieWorld Utrecht.

Na het succes van de eerste Nederlandse editie met ruim 5000 bezoekers, pakt VeggieWorld dit jaar nog veel groter uit. Honderd ondernemers bieden inspiratie om te experimenteren met vegan producten. Van duurzame en fairtrade producten tot mode, accessoires en dierproefvrije cosmetica. Maar ook toerisme, gastronomie en huishoudelijke producten komen aan bod. Voor elk wat wils op de Veggiebeurs. Daarnaast staan er workshops, lezingen en kookdemonstraties van bekende en inspirerende mensen uit binnen- en buitenland op het programma. Denk aan:

  • Veganbodybuilder Patrik Baboumian over hoe een veganistische levensstijl te combineren valt met bodybuilding
  • Politica Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) over haar nieuwe boek: De kanarie in de kolenmijn
  • Populaire food bloggers en inspirerende vegan topsporters waarmee je in gesprek kan gaan
  • Kookdemo’s van onder andere Lisa goes Vegan, Happy Earth Kitchen en Erpel & Pilav
  • Leren vegan ondernemen van Caroline Ligtenberg en The Dutch Weed Burger
  • De Vega Voedseltop; praat mee over de toekomst van ons voedsel

Bekijk het volledige programma op www.veggieworld.de/nl/event/utrecht-nl. Tickets zijn hier ook verkrijgbaar vanaf €6. Kinderen tot 14 jaar zijn gratis.

Maart is veggie-maand
VeggieWorld valt dit jaar in dezelfde maand als de publiekscampagne VeggieChallenge. Het doel van de campagne is om deelnemers gedurende de maand maart minder dierlijke producten te laten eten. Tot nu toe hebben ruim tienduizend mensen zich aangemeld voor de challenge. Viva Las Vega’s ondersteunt de deelnemers met recepten, restauranttips, gezondheidsadviezen en inspiratie voor vega-producten.

Ambassadeurs van de VeggieChallenge zijn Zoë Wilde (Moderne Hippies), Gabriëlle Koster (The Green Happiness), Lotta Breed (Lottadenktbreed), Elcke Mijnbeek (Degroenezus), Amy Talei (BowlofLight), Jelle Hermus (SoChicken) en Sanne de la Fosse (Omdatikdatwil).

Doe ook mee aan de VeggieChallenge en ga met Viva Las Vega’s de vegarevolutie aan. Aanmelden kan via http://www.veggiechallenge.nl.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer