Nieuws

XPO Logistics breidt samenwerking met Groupe SEB uit

07 maart 2017

XPO Logistics heeft een contractverlenging ondertekend met de mondiale gigant voor huishoudelijke apparaten en kookgerei Groupe SEB. Het nieuwe meerjarencontract heeft een waarde van meerdere miljoenen GBP. Binnen het nieuwe contract zal XPO de supply chain van Groupe SEB stroomlijnen door de klant op te nemen in een innovatief bedrijfsmodel met gezamenlijke faciliteiten voor meerdere gebruikers.

XPO Logistics verzorgt sinds meer dan 15 jaar binnenlandse transportdiensten voor Groupe SEB in heel Frankrijk. Sinds 2015 levert het bedrijf ook oplossingen voor de distributie in Spanje en Portugal en transportdiensten op Europees vlak.

Het nieuwe contract voorziet dat de opslagactiviteiten van Groupe SEB in het Verenigd Koninkrijk worden samengebracht in een gezamenlijk distributiecentrum van XPO Logistics in West Hallam, Derby. Door het gedeeld gebruik heeft de hub in West Hallam de nodige capaciteit en flexibiliteit om tijdens piekperiodes een volumeverdubbeling van de opslag op te vangen. De faciliteit zal dagelijks leveringen, vooral uit Frankrijk en China, binnenkrijgen.

Het werk van XPO Logistics zal voornamelijk bestaan uit opslag, orderverzameling en behandeling van producten voor Groupe SEB. Ook zal XPO Logistics Transport Solutions leveringen verzorgen voor retailketens in winkelstraten, voor de eigen Home & Cook winkels van Groupe SEB en voor een groeiend aantal bestellingen die door individuele eindgebruikers via de webwinkel van Groupe SEB worden geplaatst.

De overplaatsing naar West Hallam is het meest recente voorbeeld van supply-chain integratie door XPO Logistics met als resultaat kostenbesparingen, meer efficiëntie en meer flexibiliteit door gedeeld gebruik van faciliteiten.

Ongeveer de helft van de in de nieuwe warehouse gevoerde SKU’s vereisen nog een extra handeling voorafgaand aan de verzending. Deze handeling omvat onder meer het omverpakken van producten van buitenverpakking naar detailverpakking, het toevoegen van gratis monsters, bijvoorbeeld zakjes koffie, en het aanbrengen van klantspecifieke barcode-labels.

Malcolm Wilson, Managing Director Supply Chain bij XPO Logistics Europe, verklaart: “Wij hebben mogelijkheden kunnen identificeren voor het stroomlijnen van de supply chain van Groupe SEB en gaan deze in het proces implementeren. Wij hebben het volste vertrouwen dat onze klant hier in de toekomst blijvend voordeel uit zal halen. Uiteraard zijn wij verheugd dat wij onze langdurige relatie kunnen voortzetten met een zeer succesvolle klant, die wereldwijd gemiddeld zes producten per seconde verkoopt.”

Bryan Lawrence, Warehouse and Distribution Manager bij Groupe SEB, voegt hieraan toe: “Wij werken op een snel bewegende markt met een scherpe concurrentie. Dan is het geruststellend te kunnen rekenen op een betrouwbare, flexibele en actief reagerende partner voor onze supply chain.”

-einde-

Over XPO Logistics, Inc. en XPO Logistics SA
XPO Logistics, Inc. (NYSE: XPO) is een wereldwijde top-tien leverancier van geavanceerde supply chain-oplossingen voor gerenommeerde bedrijven over de hele wereld. De onderneming exploiteert een sterk geïntegreerd netwerk van mensen, technologie en materiële activa, met ruim 87.000 medewerkers, verspreid over 1.425 vestigingen in 34 landen. XPO zet zijn netwerk in om meer dan 50.000 klanten te ondersteunen bij efficiënter beheer van goederen door hun hele supply chain. XPO Logistics werkt met twee bedrijfssegmenten, transport en logistiek, beide met een sterke diversificatie naar regio’s, verticale markten en soorten dienstverlening.

Het hoofdkantoor van XPO is gevestigd in Greenwich (Connecticut, VS) en de Europese activiteiten worden aangestuurd vanuit Lyon (Frankrijk). Het merendeel van de Europese activiteiten wordt uitgevoerd via dochteronderneming XPO Logistics Europe SA, waarin XPO een meerderheidsbelang heeft van 86,25%. De overige aandelen zijn onder de naam XPO genoteerd aan Euronext Paris – Isin FR0000052870. www.xpo.com

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer