Nieuws

Mood Media voorziet Primark flagshipstore in Madrid van 360 graden multimedia-inrichting

25 januari 2016

Audiovisuele installaties in monumentaal pand imponeren winkelend publiek

Mood Media, wereldwijd marktleider op het gebied van instore-oplossingen, en zijn dochteronderneming Technomedia Solutions zijn door Primark gevraagd om hun nieuwe flagshipstore in Madrid te voorzien van een audiovisuele inrichting. Het resultaat: Technomedia Solutions creëerde, samen met het Britse bedrijf Dalziel & Pow, een imponerend multimedia meesterwerk dat het winkelpubliek een ervaring van 360 graden biedt.

Primarks flagshipstore in Madrid is gevestigd aan de bekende winkelstraat Gran Vía. Het kersvers gerenoveerde winkelpand telt vier verdiepingen, wat het één van de grootste winkels van de internationale retailer maakt. Het historische gebouw contrasteert op indrukwekkende wijze met de state of the art installaties die Technomedia Solutions heeft ontworpen en geplaatst. Zo wordt de centrale ruimte van het gebouw compleet omgeven door installaties. Deze bestaan uit ultramoderne, transparante LED-displays en een panoramische geluidsinstallatie, die tezamen het winkelend publiek een audiovisuele ervaring van 360 graden bieden.

De installaties bevatten elf 10mm transparante LED-displays, een Green Hippo media server playback systeem, een 7.1 surround sound speaker systeem en een Creston control systeem.

Complex project
“De realisatie van de Madrileense Primark-locatie was een complex project. Hierbij hebben het Primark-team, Dalziel & Pow en Technomedia de grenzen van de optimale merkbeleving verlegd”, vertelt John Miceli, directeur van Technomedia Solutions. Miceli: “Onze transparante LED-technologie bleek de perfecte oplossing voor deze flagshipstore. Dankzij de focus op de designcoördinatie van technologie en de mediaontwikkeling hebben wij alle doelen die wij voor ogen hadden, kunnen verwezenlijken.”

Het historische gebouw aan de Gran Vía is officieel een monumentaal pand. Hierdoor was Mood Media’s Technomedia Solutions-team aan bepaalde regels gebonden. Zo moest het aanzien van het atrium (de centrale binnenruimte) behouden worden, iets waar men volledig in is geslaagd. Hoewel de audiovisuele installaties klanten trakteren op een 360 graden-beleving, zijn alle componenten discreet en ingenieus geïntegreerd in de historische architectuur van het beschermde erfgoed.

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer