Nieuws

Nieuwsplatform De Speld wil groeien en start crowdfunding

05 juli 2022

Oprichters halen in korte tijd ruim 77.000 euro op

Al vijftien jaar voorziet De Speld heel Nederland van satirisch nieuws. Hiermee plaatsen zij het dagelijkse nieuws in nieuw perspectief. Om meer content te kunnen creëren en verder te kunnen groeien, zijn oprichters Jochem en Melle van den Berg een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. In korte tijd hebben zij al ruim 77.000 euro opgehaald, meer dan de helft van het streefbedrag van 125.000 euro. Om dit bedrag
te behalen kan nog tot 5 augustus 2022 worden
geïnvesteerd.

Meer dan een mediaplatform
Wat begon op een zolderkamer in Amsterdam, is uitgegroeid tot dé satirische nieuwssite van Nederland dat dagelijks miljoenen mensen bereikt. Het platform heeft vele prijzen gewonnen, waaronder twee Lovie Awards. Jochem: “Voor veel mensen is De Speld een bijsluiter bij het nieuws geworden, voor scherp commentaar, vermaak maar ook om wat lucht in een overspannen debat te blazen. We hadden nooit verwacht dat het zo groot zou worden.” De Speld is tegenwoordig meer dan alleen een mediaplatform. “Naast de dagelijkse berichten waar mensen ons van kennen, produceren we veel video, hosten we meer dan 50 live shows per jaar, geven we onze eigen boeken uit en hebben we een branded content bureau. En er zit nog veel meer potentie in.”

Tijd voor groei
Het bedrag dat De Speld ophaalt met de crowdfunding willen ze inzetten voor meer impact en groei. “We willen meer verdiepende inhoud creëren, de fanbase uitbouwen en duurzaam groeien. Ook de visuele identiteit van de website willen we verbeteren en we gaan meer inzetten op branded content,” vertelt Melle.

Crowdfunding als financiering
Met ongeveer 5.000 abonnees weet De Speld als geen ander hoe belangrijk een hechte community is. Om deze reden hebben zij ervoor gekozen om samen met hun eigen community de groei van De Speld te financieren. Via het platform CrowdAboutNow zijn ze een crowdfunding gestart: “We willen gaan bouwen aan de volgende fase van De Speld en dit doen we het liefst direct met de mensen voor wie we het doen: ons publiek,” aldus Jochem.

Investeren kan vanaf 250 euro in de vorm van een lening. Het geleende bedrag krijgen de investeerders verspreid over 3 jaar terug met een rendement van 3%. Daarnaast ontvangen de investeerders een extra beloning: van een workshop humoristisch schrijven tot een uniek petje van De Speld. In een paar weken tijd is al ruim 77.000 euro opgehaald, meer dan de helft van het streefbedrag van 125.000 euro. Om dit bedrag te behalen kan nog tot 5 augustus 2022 geïnvesteerd worden.

Kijk voor meer informatie op: Crowdaboutnow.nl/despeld

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer