Nieuws

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

26 maart 2024

De gehele opbrengst gaat naar vier Nederlandse NGO’s

Afgelopen zaterdag opende Patagonia voor één dag de Worn Wear Thrift Shop bij het Sarphatipark in Amsterdam. In de winkel waren tweedehands kledingstukken van Patagonia te koop, die indien nodig door het United Repair Center professioneel zijn gerepareerd voor een tweede leven. Alle opbrengst van de verkoop gaat naar vier Nederlandse NGO’s.

Shoppers konden maximaal één Puppy (Previously Used Product) per persoon uitzoeken, waarmee Patagonia het maken van een weloverwogen keuze wilde stimuleren en daarmee overconsumptie ontmoedigen. De Worn Wear Thrift Shop laat zien dat kleding na reparatie weer als nieuw kan zijn. Patagonia ziet het verlengen van de levensduur van de kleding als een van de belangrijkste manieren om hun impact op de planeet te verkleinen. Door kleding negen maanden langer te gebruiken dan gemiddeld, wordt de koolstof-, afval- en watervoetafdruk met 20 tot 30 procent verminderd, volgens de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde klimaat-NGO WRAP.

De winkel was geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur en gaf iedereen die in de rij stond de kans om een Puppy uit te kiezen. De opbrengst van de Thrift Shop, een totaal van meer dan €33.000, werd verdeeld onder vier Nederlandse NGO’s:
– Voedselpark Amsterdam
– Fossielvrij NL
– Surfrider Foundation
– Drinkable Rivers

De bezoekers van de pop-up shop kregen alvast een klein voorproefje van de eerste Nederlandse Patagonia winkel, die dit voorjaar in Amsterdam gaat openen.

“Met deze pop-up shop willen we laten zien dat het ook anders kan door verantwoordelijkheid te dragen voor het verlengen van de levensduur van onze kleding. De kledingsector moet dringend stoppen de planeet te gebruiken alsof ze vervangbaar is. In het licht van de huidige klimaatsituatie is het noodzakelijk dat onze sector collectief heroverweegt hoe we onze producten inkopen, produceren, op de markt brengen en terugnemen.” – Willem Swager, Director of Finance & Operations, Patagonia EMEA.

KEYWORDS

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer
04-03-2024

Ruim 900.000 Nederlanders krijgen te maken met fietsdiefstal;

Lees meer