Nieuws

Raad van State geeft Zevenaar Fashion Outlet groen licht

18 mei 2016

Stable International, KWP en Veluwezoom Verkerk ontwikkelen outletcentrum in Zevenaar

Vandaag heeft de Raad van State in Den Haag positief beslist inzake het bestemmingsplan in Zevenaar. Dit positieve besluit maakt de komst van een fashion outletcentrum in Zevenaar mogelijk en geeft Stable International het groene licht om, samen met partners KWP en Veluwezoon Verkerk, verder te gaan met de ontwikkeling van het circa 18.000 m2 grote Zevenaar Fashion Outlet.

Kees Woltering, CEO van Stable International, toont zich verheugd: “Wij kunnen nu onze plannen gaan concretiseren voor Zevenaar Fashion Outlet dat in 2020 zijn deuren opent. Deze outlet biedt huurders een geweldig vooruitzicht. Zowel vanwege de goede bereikbaarheid – Zevenaar Fashion Outlet zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden – als de ligging vlakbij Duitsland. In een straal van 90 minuten rijden wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers.”

Stable’s Zevenaar Fashion Outlet, dat duurzaam wordt gebouwd, gaat bestaan uit tachtig nieuwe winkels en 1.600 parkeerplaatsen. Naast het outletcentrum is er ruimte voor horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk.

Zevenaar Fashion Outlet zal ruim 400 nieuwe banen opleveren, wat de regionale werkgelegenheid in met name de Liemers een enorme impuls geeft. Bovendien zal er nauw samengewerkt worden met de binnenstad, scholen en ondernemers van Zevenaar maar ook met de toeristische sector in Gelderland.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer