Nieuws

Recordaantal bezoekers vernieuwde Rosada Fashion Outlet

17 mei 2016

Op 13 mei opende het vernieuwde Rosada officieel zijn deuren. De Fashion Outlet in Roosendaal is uitgebreid met 45 nieuwe winkelunits en is, met bijna 8.000 extra vierkante meters, nu anderhalf keer zo groot. Ruim 60.000 bezoekers kwamen in het openingsweekend naar Rosada, dat nu ruim 100 merken en 23.000 vierkante meter telt. Hiermee komt het aantal bezoekers op een record uit. Daarnaast genereerde Rosada het afgelopen Pinksterweekend 80 procent meer omzet in vergelijking met vorig jaar.

Gerben Boomsma, directeur van Stable International, ontwikkelaar en manager van Rosada: “De opening was enorm succesvol. Het was het gehele weekend volle bak. Op Tweede Pinksterdag stonden er zelfs files op de snelweg richting Rosada. In vergelijking met vorig jaar Pinksteren hebben we bovendien een omzetplus van 80 procent. Dit alles heeft onze verwachtingen, maar ook die van onze winkeliers, overstegen. Rosada is de jongste fashion outlet van Nederland en laat nu al zien dat het volwassen is. Het succes van dit outlet centrum toont bovendien dat de fysieke winkel zeker niet passé is.”
80 procent van Rosada is verhuurd. De uitbreiding van Rosada creëert 160 extra banen in de regio.

Bereik van 18 miljoen mensen
Rosada’s ligging is zeer gunstig: dichtbij de Belgische grens, maar gelijktijdig op slechts 40 minuten rijden van Rotterdam en direct aan de snelweg. Boomsma: “Met de uitbreiding hebben we onze catchment area vergroot naar 60 tot 90 minuten.” Binnen 90 autominuten is er een bereik van 18 miljoen mensen en dus ziet Resolution, sinds 2012 eigenaar van Rosada, hier een enorm potentieel. Naast bezoekers uit Nederland ontving de Fashion Outlet de afgelopen jaren steeds meer Belgische bezoekers; het aantal groeide van 15% naar ruim 30% in 2015.

Nieuwe merken
Onder andere GUESS, Adidas, Calvin Klein, Vingino, Gentiluomo, Chasin en Haribo zijn huurders in de tweede fase van Rosada. Hiermee komt het totaal aantal nationale en internationale merken in Rosada uit op meer dan 100. De retailers Haribo, 4funkyflavours en Chasin openen hun eerste outlet store in Nederland. Qua food & drinks introduceert Rosada bovendien een aantal gloednieuwe horecaconcepten waaronder Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen.

Investering van 28 miljoen
Met de totale ontwikkeling van het vernieuwde Rosada en een geheel nieuwe parkeergarage – met 900 extra parkeerplekken – is een bedrag van 28 miljoen euro gemoeid. Led-schermen door het gehele centrum bieden shoppers zowel actuele informatie en promotie-acties als inspiratiebeelden van de merken. Naast de bouw van de nieuwe panden is speciale aandacht besteed aan de samenhang tussen Fase 1 en 2. Hiervoor heeft eigenaar Resolution fors geïnvesteerd in de inrichting van het openbaar gebied. Ook het openbaar gebied van het bestaande gedeelte is volledig vernieuwd.

 

EINDE BERICHT

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer