Nieuws

Rotterdam School of Management lanceert vernieuwde digitale hub voor wetenschappelijk onderzoek

10 november 2023

RSM Discovery bevat wetenschappelijk onderzoek en deskundige kennis over managementthema’s

Op 10 november, de internationale dag van de wetenschap, lanceert de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit een vernieuwd RSM Discovery: een online platform met wetenschappelijke kennis, inzichten en onderzoek.  Het platform stelt onderzoek over managementonderwerpen vrij beschikbaar voor het bedrijfsleven, academici, studenten en media. Aan de hand van artikelen, video’s en een overzicht van kennisexperts slaat RSM Discovery een brug tussen theorie en praktijk. Hierbij komen belangrijke internationale managementonderwerpen aan bod, zoals leiderschap, data en AI, logistiek en ondernemerschap. 

Begrijpelijk en toegankelijk onderzoek
Het doel van het platform is om te laten zien dat wetenschappelijk onderzoek kan worden ingezet voor het behalen van betere prestaties en succes in het snel veranderende zakelijke landschap. “Door onderzoek begrijpelijker en toegankelijker te maken stellen we de deskundige inzichten van onze onderzoekers beschikbaar voor de mensen die ze het hardst nodig hebben in de praktijk. We hebben een grote groep wetenschappers die hun onderzoek graag willen delen op het nieuwe Discovery-platform, zodat de kennis rechtstreeks kan worden toegepast in het bedrijfsleven en de maatschappij,” aldus Danielle Baan, verantwoordelijk voor wetenschapscommunicatie bij RSM.

Vernieuwd platform
Het vernieuwde platform heeft diverse nieuwe functionaliteiten zoals speciale themapagina’s, waar alle artikelen, video’s, wetenschappers en opleidingen over een bepaald onderwerp overzichtelijk bij elkaar staan. Ook is er een zoekfunctie toegevoegd om op gemakkelijke wijze per onderwerp een relevante expert te vinden. Een handige tool voor bijvoorbeeld journalisten. Met deze toepassingen kunnen bezoekers van het platform de onderzoeken en kennis sneller en gemakkelijker vinden en delen met hun netwerk.

RSM Discovery is tien jaar geleden in het leven geroepen om een wereldwijd publiek van zakelijk managers te voorzien van wetenschappelijk onderzoek. Naast de nieuwe functionaliteiten biedt het daarom ook tientallen jaren aan gearchiveerde RSM-artikelen en video’s voor een uitgebreider overzicht van het internationale zakelijke landschap. Managers en bedrijfsprofessionals kunnen de vernieuwde RSM Discovery gebruiken als hun portaal naar origineel thought leadership van een van Europa’s toonaangevende business schools.

KEYWORDS

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer