Nieuws

Sprinklr lanceert tuinpakketten met inheemse planten voor een rijkere biodiversiteit

16 april 2021

Duurzame plantenspecialist Sprinklr lanceert nieuwe tuinpakketten met inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit in Nederland. De afgelopen decennia is er een afname geweest van tot wel 70% per insectenpopulatie. Ook zijn er soorten uitgestorven en staan er allerlei soorten op uitsterven. Door kant en klare pakketten aan te bieden vol inheemse planten wil Sprinklr het voor iedereen makkelijk maken een bijdrage te leveren aan een rijkere biodiversiteit.

Tuinen kunnen een deel van de oplossing zijn
Inheemse planten, of heemplanten, zijn planten die van nature in een bepaald gebied groeien en zijn cruciaal om de insectenafname in Nederland terug te dringen en de biodiversiteit te bevorderen. Insecten zoals wilde bijen en vlinders zijn vaak afhankelijk van inheemse vegetatie voor hun voedsel en voortplanting. “We zijn gewend geraakt aan exotische, gecultiveerde planten in onze tuinen die lang en groots bloeien, maar veel insecten in Nederland hebben daar niet zoveel aan,” zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. “Door tuinen en balkons te vullen met planten die goed zijn voor insecten, kunnen we samen bijdragen aan het stoppen van de neergang.”

Pakketten met inheemse planten
Duurzame plantenwebshop Sprinklr lanceert de Inheemse Tuintjes in twee varianten. Zo biedt Sprinklr een pakket aan dat geschikt is voor plekken met zon (meer dan 6 uur volle zon per dag) én plekken met half-zon (tussen 3 – 6 uur zon per dag). Beide pakketten zijn beschikbaar in een grote variant met vijftien inheemse planten en in een kleine variant met negen planten. Stuk voor stuk biologisch gekweekt, zoals alle tuinplanten van Sprinklr.

In de pakketten zitten planten als Hyssopus officinalis (Hyssop), Stachys officinalis (Betonie), Knautia arvensis (Beemdkroon) en Verbascum nigrum (Zwarte toorts). De bedreigde Knautiabij is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van Knautia arvensis voor nectar. Alle pakketten zijn voorzien van informatie over de planten en tips voor de verzorging, zodat ook iedereen zonder groene vingers kan tuinieren voor de toekomst.

Voor meer informatie over de tuinpakketten, klik hier. Meer weten over inheemse planten? Lees hier de blog van Sprinklr.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer