Nieuws

11.000 scholen in Nederland en België spelen de Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz

20 april 2021

Bol.com bollebozen en uitgeverijen Zwijsen en Leopold pakken samen spelenderwijs taalachterstanden aan.

Op ruim 11.000 basisscholen in Nederland en België vindt vandaag de lancering van de Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz plaats. Bij deze scholen zijn meer dan 45.000 leesquizzen bezorgd, waarmee kinderen spelenderwijs aan hun taalontwikkeling kunnen werken. Juist nu is dat belangrijk, want veel kinderen hebben het afgelopen jaar door corona een taalachterstand opgelopen doordat ze tijdelijk niet naar school konden. Speciaal voor de lancering van de Leesquiz is een Dolfje Weerwolfje Taaljournaal ontwikkeld in samenwerking met schrijver Paul van Loon. Kinderen kunnen dit journaal vandaag samen met juffen en meesters in de klas bekijken voordat ze met elkaar de Leesquiz gaan spelen. De Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz is een initiatief van de bol.com bollebozen en uitgeverijen Zwijsen en Leopold.

De Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz is bedoeld voor kinderen vanaf zeven jaar, zij kunnen het spel spelen in kleine groepjes. Naast vragen over de wereld van het jongetje Dolfje Weerwolfje, staan op de kaarten ook vragen met het doel de leescompetentie te vergroten en er zijn ‘challenge-vragen’ die vrijwel iedereen kan uitvoeren.

Jori Ebskamp, lead MVO & duurzaamheid bij bol.com: “Met het spel willen we leesplezier al op jonge leeftijd stimuleren. Hierdoor kunnen we taalachterstanden tegengaan, met als gevolg dat kinderen beter presteren op school en in de toekomst meer kans maken op hun droombaan. We vinden het ontzettend mooi om te zien dat zoveel scholen in Nederland en België zich zo inzetten en de gratis Leesquiz hebben besteld.”

Bol.com bollebozen
Om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België heeft bol.com de ‘bol.com bollebozen’ gelanceerd. Deze nieuwe community van bol.com-medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties zet zich in om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan; factoren die leiden tot maatschappelijke ongelijkheid. Het eerste initiatief van de bol.com bollebozen is de Grote Dolfje Weerwolfje Leesquiz, die is ontwikkeld met uitgeverijen Zwijsen en Leopold. Alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen konden het spel gratis aanvragen.

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer