Nieuws

Stoempen wielerwoord van het jaar

07 augustus 2017

Stoempen is door de bezoekers van fietsplatform Bicycling uitgeroepen tot wielerwoord van het jaar. Linkeballen en het door wielerjournalist Thijs Zonneveld bedachte Mollemalen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Gedurende vijf weken konden de bezoekers van Bicycling.nl hun stem uitbrengen op vijftig wielerwoorden. Met bijna twintig procent van de stemmen is stoempen het wielerwoord van het jaar geworden. Deze term wordt gebruikt voor renners die puur op kracht fietsen.

Linkeballen staat voor het profiteren van de inspanningen van andere renners door bijvoorbeeld zelf weinig of geen kopwerk te doen. Deze wielerterm kreeg acht procent van de stemmen en bleef daarmee mollemalen (zeven procent) net voor. Wielerjournalist Thijs Zonneveld bedacht dit wielerwoord op de dag dat Bauke Mollema een rit in de Tour de France won. Dat was op 16 juli van dit jaar. Op de voor hem typische manier van fietsen won Mollema de etappe. Zonneveld omschrijft mollemalen als ‘beuken, harken, slingeren, duwen, trekken, blijven gaan als je benen janken en je longblaasjes ploffen.’

De overige wielerwoorden in de top 10: harken, iemand zijn karretje in de poep rijden, chasse patate, een koffiemolentje draaien, met het hol open, wieltjeszuiger en er een snok aan geven.

Bicycling is op 1 juni in Nederland gelanceerd met een online platform en een vier keer per jaar verschijnend magazine. Profwielrenner Laurens ten Dam is de hoofdredacteur.

Bicycling brengt nieuws over de gewone fietsers en hun bijzondere verhalen. Maar ook over voeding, body & mind en de laatste trends. Met diepgang en met humor. Bicycling richt zich op de sportieve, zelfverzekerde fietser met een afwisselend leven.

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer