Nieuws

Strike a pose: Museumnacht Amsterdam opent met vogue extravaganza in het Tropenmuseum

25 oktober 2017

Tijdens de opening van de museumnacht verandert het Tropenmuseum in een hysterische ballroom vol live art, fashion en vooral: feest. Onder muzikale begeleiding van rapformatie Zwart Licht geeft D.O.L.HOUSE (bekend van o.a. Milkshake Festival) een extravagante Voguing performance over de catwalk weg, om de achttiende editie van de museumnacht in stijl in te luiden. Rapper en columnist Massih Hutak opent de show met een ode aan Amsterdam-Noord.

Opening Extravaganza
Tijdens de opening van Museumnacht Amsterdam trekken de paradijsvogels van D.O.L.HOUSE ten strijde met een op de ballroom-scene geïnspireerde performance. Hip Hop-formatie Zwart Licht, bestaande uit producer Hayzee en rappers Akwasi en Leeroy, voorziet de nachtvlinders van muzikale begeleiding. Zij spelen nummers van hun nieuwe album Bliksem dat binnenkort uitkomt.

Ballroom what?!
De Ballroom Scene ontstond in de jaren 70 in verschillende achterstandswijken van de Verenigde Staten. Door gebrek aan acceptatie zochten veel LGBT-jongeren uit Latino en Afro-Amerikaanse gemeenschappen elkaar op en vormden eigen families, ook wel houses genoemd. De verschillende houses vonden elkaar in ballrooms, waar ze dansbattles hielden in verschillende categorieën als Runway en Vogue, geïnspireerd op mode en Holllywood-iconen.

Programma Museumnacht Amsterdam
Met 53 verschillende deelnemende musea is er in het programma voor ieder wat wils; van grote klassiekers in het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum of het Stedelijk tot verborgen pareltjes als het Amsterdam Pipe Museum, Ons lieve Heer op Solder of het Pianola Museum. De museumnacht is er in het bijzonder om een jong en divers publiek bekend te maken met de musea van Amsterdam.

Enkele hoogtepunten uit het programma zijn: squirten bij Mediamatic, Max Havelaar met zombies in het Multatuli Huis, Hoe duur was de suiker door Typhoon in het Stadsarchief en een poëtische nachtwandeling over een begraafplaats door uitvaartmuseum Tot Zover. Zie de website van Museumnacht Amsterdam voor de rest van het programma.

Amsterdam, unieke stad
Amsterdam staat bekend om haar diversiteit; zowel als haar inwoners als musea. Met 180 verschillende nationaliteiten en ruim 50 musea is Amsterdam de grootste verzamelplaats van verhalen ter wereld. Verhalen die soms zichtbaar gedragen worden, en soms onzichtbaar. In plaats van deze verschillen te benoemen, willen we tijdens Museumnacht vieren dat we verschillend zijn, ongeacht leeftijd, etniciteit, geloofsovertuiging, seksuele voorkeur of wat dan ook. Tijdens de Museumnacht Amsterdam is iedereen welkom!

Stichting N8| Museumnacht Amsterdam
De Museumnacht wordt iedere eerste zaterdag van november georganiseerd door N8 | Stichting Museumnacht Amsterdam. N8 is een organisatie voor en door jongeren die zich het gehele jaar bezighoudt met het initiëren, organiseren, ondersteunen, begeleiden en uitvoeren van collectieve jongerenmarketing voor de Amsterdamse musea, specifiek gericht op een jong, nieuw en divers publiek.

Praktische informatie:

Officiële opening
Zaterdag 4 november
Inloop: 18:00
Aanvang: 18:30
Locatie: Tropenmuseum

Museumnacht Amsterdam 2017
Zaterdag 4 november 2017
Aanvangstijd: 19:00
Locatie: 53 musea verspreid over heel Amsterdam
Doorlopend programma tot 02:00

www.museumnacht.amsterdam

Facebook-pagina: http://www.facebook.com/museumnacht.amsterdam
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/355992158100945/
Instagram-pagina: http://www.instagram.com/museumnacht.amsterdam

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer