Nieuws

The Next Closet opent in Batavia Stad

08 juni 2022

Batavia Stad Fashion Outlet geeft een vervolg aan de eerste eigen winkel: RE.love, die afgelopen winter open was. Het succes van deze pop-up store met een duurzame en vintage collectie, is aanleiding om de ruimte opnieuw in te richten. Deze keer in samenwerking met The Next Closet, het online kledingplatform dat bekend staat om zijn designer tweedehandskleding en bekende verkopers zoals model Marlijn Hoek en ontwerper Inez Naomi. Naast de fysieke winkel van The Next Closet in Amsterdam, kunnen nu ook bezoekers van het outletcentrum geselecteerde items van luxe merken en bekende verkopers uitzoeken, passen en shoppen. Op zaterdag 4 juni opende de store in Batavia Stad met een feestelijk evenement.

De collectie wordt een mix van designermerken zoals Louis Vuitton, Isabel Marant, Daily Paper en Ganni én maandelijks items van wisselende influencers, beginnend met de kasten van stylist Glitziegal en actrice Elise Schaap. The Next Closet zorgt voor een premium inrichting met genoeg ruimte om de preloved items te etaleren. Daarbij zetten ze in op een opvallende uitstraling: groen van buiten, roze van binnen. Het doel is om tweedehands net zo aantrekkelijk te maken als nieuw en om bedrijven duidelijk te maken dat kleding met een tweede leven een mooie aanvulling kan zijn op nieuwe collecties en bovendien een duurzame impact heeft. Deze boodschap wordt via QR-codes en storytelling in de winkel overgebracht. Van ieder item in de winkel is bekend hoeveel water en co2-uitstoot wordt bespaard. In de winkel komt bovendien een punt waar bezoekers preloved items kunnen achterlaten.

Kwaliteit en toegankelijk
Suzanne Kats, Chief Commercial Officer bij The Next Closet: “Wij willen mensen motiveren om kleding een tweede leven te geven en om meer gebruik te maken van wat er al is. Daarin komen Batavia Stad en The Next Closet goed samen omdat we beide kwalitatief goede kleding van luxe merken een tweede kans geven. Bovendien zijn er veel mensen die tweedehandskleding wel overwegen, maar niet de stap zetten om ook een online aankoop te doen. Met een fysieke winkel in een van de bekendste outlets van Nederland maken we onze collectie toegankelijk. Met items van stylisten, actrices, modellen en designers kunnen we bezoekers ook inspireren en laten zien dat een eerder gedragen item niet stoffig hoeft te zijn.”

Bewuster winkelen
Na het initiatief van Batavia Stad voor een eigen RE.love-winkel krijgen bezoekers van de shopstad opnieuw de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken voor een vintage aankoop. Scott Otte, Marketing Director Batavia Stad: “Bewuster winkelen wordt steeds belangrijker, maar niet iedereen weet altijd waar je moet beginnen. We willen onze bezoekers helpen bij het maken van bewustere keuzes, door binnen ons brede premium assortiment meer aandacht te geven voor duurzame mode, zoals vintage designerkleding, voor een goede prijs. De match met The Next Closet sluit daar perfect op aan. Het is een van de bekendste platformen waar je de mooiste preloved designermerken vindt. We zijn trots dat ze voor Batavia Stad kiezen om onze bezoekers te laten zien hoe je bijzondere items kunt scoren en kleding een tweede leven geeft.”

Meer informatie
Locatie: Bataviaplein 64, Lelystad.
Open: Juni tot en met augustus.
Openingstijden: Bekijk de actuele informatie op www.bataviastad.nl

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer