Nieuws

Vivino kiest XPO Logistics voor uitbouw naar e-commerce

06 april 2017

XPO Logistics – een mondiale leider op het gebied van transport, logistieke en supply chain oplossingen – heeft een meerjarencontract afgesloten met Vivino, de meest populaire wijn-app ter wereld. Van zijn expansie in de online wijnverkoop verwacht Vivino een toename in de leveringen van ongeveer 500.000 flessen wijn per jaar. Om dit goed te laten verlopen heeft het bedrijf aan XPO Logistics de opdracht gegeven om de gehele e-commerce supply chain op zich te nemen, van wijnkelder tot levering aan huis vanuit de multi-client warehouse van XPO in Trezzo sull’Adda nabij Milaan.

De baanbrekende Vivino app voor wijnliefhebbers heeft meer dan 20 miljoen gebruikers; de app werd aanvankelijk ontwikkeld voor beoordelingen van wijnflessen en wijnhuizen op basis van duizenden peer reviews, eenvoudigweg door het scannen van flesetiketten. Onlangs is Vivino ook gestart met het verkopen van wijn aan zijn klantenbestand, in samenwerking met wijnproducenten. Dat was de aanleiding voor het bedrijf om e-fulfilment expert XPO Logistics in te schakelen, met als doel het inrichten van het optimale e-commerce traject inclusief alle tools en specifieke vereisten die gelden binnen de wijnsector.

XPO Logistics heeft op zijn beurt geïnvesteerd in de ontwikkeling van naadloze interfaces tussen XPO Logistics, Vivino en koeriersdiensten van derden. De technologie volgt de gehele supply chain in real time, van de aankomst van een product in de warehouse tot de fysieke levering aan de gebruiker – gemiddeld neemt het proces slechts twee dagen in beslag. Inkomende en uitgaande productstromen en leveringsdetails worden door het systeem bijgehouden en geven Vivino een duidelijk zicht op alle operationele activiteiten. Omdat XPO Logistics over een multi-client site beschikt, kan het Vivino een flexibele dienst bieden wat betreft ruimte en personeel, om zo in te spelen op seizoensgebonden schommelingen in de vraag.

Voor het e-fulfillment proces heeft XPO Logistics een logistieke oplossing op maat gemaakt die optimale klanttevredenheid waarborgt. Elke verzending wordt effectief en efficiënt klaargemaakt door de teams in de warehouse, met gebruik van geschikt verpakkingsmateriaal om veilig vervoer van de flessen wijn te garanderen. De website van Vivino is direct gelinkt aan een door XPO ontworpen customer service desk, die geheel wordt gemanaged door dedicated medewerkers van XPO Logistics.

Ube Gaspari, Managing Director – Supply Chain XPO Logistics voor Italië, verklaart: “Wij zijn verheugd Vivino te kunnen ondersteunen bij de uitbouw van zijn online verkoop en het bedrijf te laten profiteren van onze expertise in e-commerce. Samen hebben wij een logistieke oplossing ontworpen die volledig is afgestemd op de huidige behoeften van Vivino, met genoeg flexibiliteit om stap voor stap mee te groeien met verdere doelstellingen van onze klant in Italië én in andere Europese markten.”

Mauro Bricolo, Country Manager Italy Vivino Srl, voegt daaraan toe: “Vivino gaat een nieuwe en boeiende fase in. De begeleiding van XPO Logistics speelt daarbij een grote rol in onze strategie voor e-commerce. Wij mikken op een voortdurende uitbreiding zowel voor wat het aantal promoties betreft als voor productlijnen en landen waar de nieuwe dienst wordt aangeboden. Wij zijn ervan overtuigd dat de leidende positie en de innovatieve oplossingen van XPO Logistics in e-commerce van essentieel belang zijn in dit nieuwe avontuur.”

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer