Nieuws

Indrukwekkende jaarcijfers voor Rosada Fashion Outlet Roosendaal

28 maart 2017

Rosada Fashion Outlet in Roosendaal liet in 2016 de grootste toename in omzet zien sinds de opening. Het centrum realiseerde een omzetplus van maar liefst 40 procent ten opzichte van het jaar ervoor en kende een toename van het aantal bezoekers van 15 procent in 2016. Tegen de huidige trend in retail – de sluiting van fysieke winkels – wist Rosada gedurende het jaar het aantal huurders uit te breiden.

“De afgelopen jaren hebben we een succesvolle herpositionering geïnitieerd en uitgevoerd, in het gehele winkelgebied geïnvesteerd en een enorme groei doorgemaakt in zowel bezoekersaantallen, omzet per vierkante meter en bezettingsgraad”, aldus Gerben Boomsma, directeur van STABLE International Outlet Management.

“Daarnaast hebben we fors geïnvesteerd in het uitbreiden van onze community en binding met onze klanten. Het is mooi om te zien dat het centrum steeds populairder wordt. Bezoekers uit binnen- en buitenland zien het als een echte dag uit. Voor ons nieuw te realiseren outlet centrum in Zevenaar wat zijn deuren zal openen in 2020 en een nieuw project in Denemarken streven we naar een vergelijkbaar succes als STABLE zowel in Batavia Stad, Montabaur (D) als nu in Rosada wist te realiseren. Daar hebben we een mix gecreëerd tussen winkelen en een dagtrip waar de lokale en regionale economie ook van profiteert.”

STABLE verbetert cijfers Rosada jaar over jaar
Sinds 2010 heeft STABLE International zijn marketing-, retail- en ontwikkelingsexpertise voor outletcentra ingezet en Rosada in zes jaar tijd laten groeien.

  • De omzet werd ruim verdubbeld.
  • Het netto operational income (NOI) groeide met 288 procent.
  • Het beschikbare vloeroppervlak (BVO) groeide van 15.800m2 naar 23.000m2 en er werd een goed functionerende publieksvriendelijke parkeergarage toegevoegd.
  • De omzet per vierkante meter groeide met ruim 78 procent.

Ook op het gebied van (inter)nationale bezoekersaantallen, klantenbinding en groei van de community wist STABLE het outletcentrum te professionaliseren.

  • Het aantal bezoekers groeide met 57 procent.
  • Het aandeel bezoekers uit België groeide van 12 naar 35 procent.
  • De bestedingen per bezoeker namen toe met 45 procent.
  • De database groeide van minder dan 20.000 eenvoudige klantrecords naar ruim 200.000 verrijkte klantprofielen.
  • Het aantal social media fans groeide van 0 naar meer dan 156.000 personen (FB + Instagram).

EINDE BERICHT

Over Rosada Fashion Outlet
Rosada Fashion Outlet opende in 2006. Sinds 2010 is STABLE International verantwoordelijk voor het management en ontwikkeling van Rosada. Op 13 mei 2016 opende een nieuw Rosada zich voor het publiek, o.a. bestaande uit 45 nieuwe winkelpanden, ca. 8.000 extra vierkante meter. Naast de bouw van de nieuwe winkels werd speciale aandacht besteed aan de optimalisatie van de beleving tussen het kersverse en het reeds bestaande gedeelte. Hiervoor werd fors geïnvesteerd in de inrichting van de openbare gebieden van beide gedeelten. Ook werd een geheel nieuwe publieksvriendelijke parkeergarage met een capaciteit van meer dan 900 plaatsen aangelegd. Met de totale ontwikkeling van het vernieuwde Rosada was een bedrag van 28 miljoen euro gemoeid.

Over STABLE International
STABLE International is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het management van retailvastgoed en fashion-outletcentra in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Voor meer informatie: www.stable.nl/nl

Voor meer informatie over Rosada en voor interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:
Eva Wolf
De Wolven, communicatie & pr
(0)20 – 620 33 54
eva@dewolven.com

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer