Nieuws

Juf, kassière, bankier, student én kunstenaar

27 maart 2017

iktoon-maand 2017 start op 1 juni

– Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar de meeste amateurkunstenaars zijn bekender als kassière, bankier, slager, meester, opa of oma dan als toneelspeler, schilder, gitarist, dichter of danser. Iktoon brengt daar verandering in: in de maand juni krijgen duizenden amateurkunstenaars dit jaar de kans om zich te laten zien op podia in heel Nederland.

Op meer dan duizend locaties in circa 200 gemeenten verspreid door heel Nederland worden voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen georganiseerd. Van dichten, zingen in koren en beeldhouwen tot en met vloggen, rappen en stand-up comedy.

Toon jouw kunst
Iedereen die iets met kunst doet, kan zich aansluiten via de website www.iktoon.nl. Alles kan en mag. Van wedstrijd, uitvoering, workshop, concert of lezing tot en met tentoonstelling. Een speciale toonkit helpt deelnemers bij de promotie van een activiteit met beeldmateriaal, logo’s en persteksten.

Iktoon is overal
Wil je weten wat waar te doen is? De agenda van Iktoon begint zich nu te vullen met activiteiten, zoals de grote finale van Kunstbende in Utrecht; dé wedstrijd voor jong creatief talent. Er staan talloze veelbelovende optredens op het programma, zoals dat van de twintigkoppige BigBand ‘TripleB’ in Nieuw-Vennep en het Zomerorkest van het Goois Symfonie Orkest, waarin de hoorn een belangrijke rol speelt. Ook leuk: het Rubberlaarzenconcert bij Kinderboerderij de Boerenzwaluw in Hoofddorp, waarbij de kinderen rubberlaarzen dragen tijdens het zingen.

Over iktoon
Op initiatief van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) bundelen vijftien partners in de kunst- en cultuursector de krachten onder de noemer iktoon. Fondsen, landelijke kunst- en cultuurorganisaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tonen samen hoeveel, hoe divers en hoe kleurrijk kunst in Nederland is. De eerste stappen daarvoor zijn nu gezet met de iktoon-campagne in juni. Tijdens de iktoon-maand van donderdag 1 juni tot en met vrijdag 30 juni 2017 wordt op meer dan duizend locaties in circa 200 gemeenten de kunsten van verenigingen en amateurkunstenaars getoond. Er zijn voorstellingen, workshops, exposities, shows, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen bij culturele instellingen.

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2017

iktoon is een initiatief van BNG Cultuurfonds, Cultuurconnectie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Holland Dance, Jeugdcultuurfonds, Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie, Kunstbende, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Meer muziek in de klas, Platform Theater, Stichting WAK Nederland, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Vereniging Nederlandse Korenorganisaties, VSBfonds en ZIMIHC.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer