Nieuws

MANGO brengt, in samenwerking met Shazam, een digitale beleving naar zijn winkels

21 maart 2017

Deze nieuwe technologie zorgt voor interactie tussen de klanten en de muziek die zij in de winkel horen

MANGO blijft werken aan het creëren van een unieke digitale beleving in zijn winkels. Deze keer werkt het merk samen met Shazam, één van ’s werelds meest populaire apps met honderden miljoenen gebruikers wereldwijd. Het project is uitgevoerd door Mood Media.

De mobiele marketing oplossing Shazam In-Store zal beschikbaar zijn in 20 winkels in Spanje, waar klanten de mogelijkheid hebben om via Shazam toegang te krijgen tot de afspeellijsten van MANGO en nummers kunnen kiezen die zij graag willen horen tijdens het winkelen. De Spaanse multinational wordt het eerste Europese modemerk die deze unieke muzikale beleving naar zijn winkels haalt.

De MANGO Shazam In-Store oplossing bevat exclusieve content, zoals campagnes, speciale aanbiedingen en de nieuwste collecties van het seizoen. Daarnaast krijgen de gebruikers toegang tot alle sociale netwerken, inclusief het MANGO Spotify kanaal dat in augustus 2016 werd gelanceerd.

Met dit initiatief gaat MANGO verder met het digitaliseren van zijn winkels en het verbeteren van de in-store customer experience. Op dit moment worden meer dan 64% van de online aankopen van het bedrijf via de smartphone gedaan. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs twee nieuwe digitale projecten, e-Ticket en digitale tester, en is er sinds het einde van het jaar een betalingssysteem voor mobiel betalen ontwikkeld om het inkoopproces in de winkels te stroomlijnen.

MANGO werd in 1984 opgericht en is vandaag de dag een van de meest toonaangevende modemerken ter wereld. Met zijn hoofdkantoor in Barcelona, heeft de onderneming een uitgebreid netwerk van meer dan 800.000 m2 in 110 landen. Vanuit het design center ‘De Hangar” in Palau-solità i Plegamans worden jaarlijks meer dan 18.000 kledingstukken en accessoires ontworpen, die voldoen aan alle trends van het seizoen. Het bedrijf, dat de lijnen MANGO Woman, Man, Kids en Violeta bezit, sloot 2015 met een omzet van 2.327 miljoen euro, een stijging van 15% ten opzichte van 2014 en een EBITDA van 170 miljoen euro. Meer informatie www.mango.com

Shazam is een van ’s werelds meest populaire apps, die maandelijks door honderden miljoenen mensen gebruikt wordt en hen op magische wijze verbindt met de wereld om hun heen. Voortbouwend op zijn baanbrekende leiderschap in de muziekidentificatie, laat Shazam mensen vandaag de dag audio, video en geprinte content ontdekken, interactie mee hebben en delen op TV, radio, filmschermen, verpakte goederen en in tijdschriften, kranten en winkels – en laat muziekliefhebbers hun favoriete artiesten volgen om hun Shazams te zien en te delen in de opwinding van de ontdekking. De app is meer dan 1 miljard keer gedownload in meer dan 190 landen en wordt meer dan 20 miljoen keer per dag gebruikt. Kijk voor meer informatie over Shazam for Brands op www.shazam.com (@ShazamForBrands) en volg Shazam op:

Twitter | twitter.com/Shazam

Snapchat | snapchat.com/add/Shazam
Instagram | instagram.com/Shazam
Facebook | facebook.com/Shazam

Mood Media is wereldwijd marktleider in het optimaliseren van de customer experience door een juiste combinatie van muziek, beeld, geur, systemen en sociale mobiele technologieën te gebruiken.

Met meer dan 500.000 actieve klantlocaties adviseren en bedienen wij bedrijven van alle groottes en binnen alle markten, van ’s werelds meest bekende retailers en hotels tot lokale winkels, banken en horecagelegenheden. Kijk voor meer informatie over Mood Media op www.moodmedia.nl https://twitter.com/moodnl en http://www.facebook.com/moodnl.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer