Nieuws

Vrij Nederland vanaf nu een maandblad

14 december 2016

De eerste maandeditie van Vrij Nederland ligt donderdag 15 december in de winkel.

Het voormalige weekblad heeft een vernieuwde redactionele formule met nieuwe rubrieken en een aangepaste vormgeving. Vrij Nederland is en blijft een magazine over politiek, cultuur, samenleving en wetenschap vanuit een progressieve visie: kritisch, maatschappelijk betrokken en gericht op de toekomst. De nieuwe frequentie maakt het mogelijk nog meer dan voorheen de diepte in te gaan: met onthullende interviews, doorwrochte achtergrondartikelen, diepgravende reportages en spraakmakende rubrieken.

In het coververhaal van de eerste maandeditie geven elf progressieve kopstukken, van oud-D66-leider Jan Terlouw tot Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing, antwoord op de vraag hoe links weer kan winnen. In een grote reportage wordt beschreven hoe architect Jan Willem Petersen achterop een brommertje door Uruzgan trok om te onderzoeken wat er terecht is gekomen van de projecten die daar met Nederlands geld zijn opgezet. In een exclusieve voorpublicatie van 24 pagina’s werpt Jeroen Brouwers nieuw licht op het raadsel Joost Zwagerman, de schrijver die vorig jaar zelfmoord pleegde. En Vrij Nederland wist de hand te leggen op een foto waarvan PVV-leider Geert Wilders hoopte dat hij nooit zou opduiken.

Ruud Hollander heeft als hoofdredacteur ad interim samen met de redactie de nieuwe bladformule ontwikkeld. Hollander: ‘De grote uitdaging was een blad te maken dat maandelijks verschijnt en tóch urgent is. We hebben de traagheid van het medium in ons voordeel gebruikt. Door de tijd die we nu hebben, kunnen we nog meer kwaliteit, reflectie en diepgang bieden.’ 

Naast het maandblad biedt Vrij Nederland via www.vn.nl ook zijn visie op de actualiteit. De journalisten van Vrij Nederland zullen dagelijks online te vinden zijn met onderscheidende interviews, reportages, essays en opinies.

Op 1 januari begint Ward Wijndelts, voorheen onder meer plaatsvervangend chef van nrc.next, als nieuwe hoofdredacteur van Vrij Nederland. Hij is de gedroomde kandidaat om leiding te geven aan de vernieuwing. Wijndelts: ‘Vrij Nederland is een ijzersterk merk, en er is grote belangstelling voor kwaliteitsjournalistiek. Ik ben ervan overtuigd dat we een groeiend lezerspubliek aan ons kunnen binden, met het maandblad én online.’

Verkoopinformatie:
Verschijningsdatum: donderdag 15 december 2016
Prijs: € 7,95.
Website: www.vn.nl

Einde bericht

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer