Nieuws

Werkgevers opgelet: 50-plussers in de lift!

13 april 2018

Real life Elevator Pitch voor 50-plussers

Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en gemeente Amsterdam presenteren vandaag het laatste onderdeel van de campagne ‘Ontdek de 50PLUS’. Hiervoor ontwikkelden ze in samenwerking met De Wolven de campagnevideo ‘The Real Elevator Pitch’, waarin werkzoekende 50-plussers hun kwaliteiten presenteren in de liften van kantoorpand Nest. De video wordt verspreid via eigen kanalen en mediapartners Metro Amsterdam en Hello Zuidas.

In het zakelijk hart van de stad lieten de drie 50-plussers hun kwaliteiten zien aan potentiële werkgevers. De Italiaanse IT-specialist Franco Dessi, ras-salesman Jelle Zuiderveld en creatieve hospitality-medewerker Vera Louise Scheerlink vertelden aan nietsvermoedende werknemers en bezoekers van het pand wat zij te bieden hebben. Geïnteresseerden ontvingen hun visitekaartje, dat tevens geldt als voucher voor een gezamenlijke kop koffie bij Circl op de nabijgelegen Zuidas. Hiermee hopen de 50-plussers hun zakelijke netwerk én de kans op een baan te vergroten.

Deelnemer Franco Dessi: “Dit is voor mij een mooie kans om verschillende werkgevers te ontmoeten. Maar ik vind het daarnaast ook heel belangrijk om met deze campagne een gezicht te zijn voor alle andere 50-plussers die, net als ik, hard opzoek zijn naar een nieuwe baan.”

Ontdek de 50PLUS
Twaalf kandidaten zijn het gezicht van de overkoepelde campagne Ontdek de 50PLUS, die sinds oktober 2017 loopt en zeven van hen inmiddels aan een baan heeft geholpen. Belangrijk, want in Amsterdam zijn zo’n 6200 mensen van 50 jaar of ouder actief op zoek naar een baan. De uitgebreide outdoorcampagne is door de hele stad te zien, om alle potentiele werkgevers van Amsterdam te herinneren aan de kwaliteiten en voordelen van een oudere werknemer.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer