Duurzame snelservice van bol.com in de landelijke media

Artikelen binnen twee uur na bestelling in huis? Voor Amsterdammers werd dit in 2018 realiteit. Bol.com startte samen met PostNL met het testen van een extra snelle bezorgdienst. Deze snelle service verdiende natuurlijk de aandacht in de media. Puntje van aandacht: snelle bezorging an sich is niet uniek. De sleutel zat hem volgens ons in het duurzame aspect. Vaak wordt ervan uitgegaan dat sneller sneller sneller niet met duurzaamheid te verenigen is, maar bol.com en PostNL bewijzen met slimme logistiek het tegendeel. De pakketjes worden namelijk binnen twee uur bezorgd per elektrische bakfiets! Zo zet bol.com een nieuwe norm voor online winkelen.

KEYWORDS

Aanpak: persevent voor select gezelschap

In samenwerking met bol.com organiseerden we ter ere van de eerste rit een persevent bij het warehouse waar de elektrische bakfietsen vertrekken. Zo gaven we een selecte groep key media een inkijkje in het logistieke proces dat gepaard gaat met bezorging binnen twee uur. Nieuws-, vak-, en lifestyle media maakten we door middel van persberichten en persoonlijk contact attent op deze primeur.

Resultaat: een breed scala aan publiciteit 

De aanpak sloeg aan zoals gehoopt. Landelijke en Amsterdamse nieuwsmedia, economische media, en vakmedia in de retail en e-commerce besteedden ruim aandacht aan het nieuws. Van nieuwsberichten en reportages, zoals in NRC, tot interviews met bol.com-CEO Huub Vermeulen op papier en in NPO Radio 1-programma Spraakmakers; alles kwam voorbij. Een mooie start om de service bekend te maken bij een groter publiek.

Joost Morel, pr-adviseur

“Door een scherpe mvo-ambitie te formuleren – in 2025 moet de CO2-uistoot zijn teruggebracht tot 0 gram per pakket – en daar met duurzame innovaties stapsgewijs naartoe te werken, laat bol.com zien dat duurzame e-commerce haalbaar is. Vanwege het volume van bol.com hebben die innovaties ook direct een grote impact. In dit pr-traject legden we de nadruk op het feit dat verder verduurzamen en sneller bezorgen elkaar niet hoeven te bijten. En we verwezen daarbij naar de duurzame ambitie op de lange termijn. Het is in duurzaamheidscommunicatie namelijk altijd essentieel om te benoemen welk groter doel deze duurzame stap dient.”