20 jaar Batavia Stad: leider van outlet-Nederland

Batavia Stad Fashion Outlet bestond in september 2021 twintig jaar en dat moest gevierd worden. Er stonden verschillende festiviteiten op het programma, zoals de unieke kans om de Formule-1 wagen van Max Verstappen in een glazen box midden in het centrum te bewonderen en de opening van RE.love – de allereerste eigen (duurzame) winkel. Daarnaast was het jubileum aanleiding om via de media de positie van Batavia Stad als leider van outlet-Nederland en toegankelijke shopstad te verstevigen. Als allereerste outlet van ons land weet het outletcentrum als geen ander hoe je mensen een leuk dagje weg kunt bezorgen. Aan ons de taak om een breed en divers publiek op de hoogte te brengen van de festiviteiten, de acties en mooie ontwikkelingen van Batavia Stad in het feestjaar.

KEYWORDS

Aanpak: ongoing media-aandacht voor Batavia Stad

Zoals benoemd stonden er verschillende bijzondere momenten op de agenda voor het jarige Batavia Stad. Deze hebben we aangegrepen als highlights voor media-aandacht. Iedere actie had zijn eigen verhaal en dat vergde een op maat aanpak om redacteuren, influencers en journalisten te benaderen. Zo werd bij de opening van RE.love ingezet op betaalde content in lifestylemagazines en blogs en free publicity bij vak- en nieuwsmedia. Toen Batavia Stad het gouden Ongehinderd-keurmerk voor toegankelijkheid kreeg uitgereikt werd dit onder de aandacht gebracht bij vakmedia en lokale media. Zo kwam Batavia Stad meermaals onder de aandacht bij een breed en relevant publiek.

Resultaat

De aanpak resulteerde o.a. in (free) publicaties bij Marie Claire, Fashion United, AD, Omroep Flevoland, JAN Magazine, Marketingtribune, Dwarslaesie Magazine, De Stentor en Retailtrends.

“Batavia Stad is als eerste outlet van Nederland de absolute marktleider en door inmiddels 20 jaar ervaring weten zij precies hoe je een premium shopbeleving over kan brengen op de klant. Echter is het belangrijk dat de klant daar op verschillende manieren over op de hoogte wordt gehouden en daarvoor was in een belangrijk jaar als deze ongoing media-aandacht ontzettend belangrijk. We zijn hartstikke blij met het resultaat, die mede behaald is door de fijne samenwerking met de mensen van Batavia Stad.”

Mats Hopstaken, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.