Publiciteit voor documentaire over de eerste lingeriewinkel in Noord-Irak

Op het Nederlandse Film Festival ging de documentaire ‘Up to G-Cup’ in première, waar regisseur Jacqueline van Vugt de prijs van de Nederlandse Filmkritiek 2021 in ontvangt heeft mogen nemen. De documentaire is opgenomen in de eerste lingeriewinkel van het conservatieve Iraaks Koerdistan. Vanuit de paskamer vertellen vrouwen van verschillende generaties over hun worstelingen op het gebied van de liefde, studeren, seksuele vrijheid en schaamte in een land dat geteisterd wordt door oorlog en onderdrukking. Aan ons de eer om de documentaire bij de Nederlandse media onder de aandacht te brengen en de verhalen van deze vrouwen een podium te bieden.

KEYWORDS

Aanpak: een-op-een mediabenadering

‘Up to G-Cup’ is een uitzonderlijke film waarin verschillende thema’s aan bod komen. Voor elk thema – zoals liefde, schaamte, seksualiteit en oorlog – hebben we een passende lijst journalisten samengesteld. Vervolgens hebben we hen benaderd met een op-maat insteek. Zo konden we deze journalisten aanbieden om de documentaire alvast te bekijken en erover in gesprek te gaan met de regisseur en/of hoofdpersonen uit de film. Om de interviews in goede banen te leiden hebben we voor degenen die betrokken waren bij de documentaire een briefing opgesteld. Om ‘Up to G-Cup’ ook bij een breed publiek onder de aandacht te brengen hebben we een persbericht uitgestuurd.

Resultaat

Deze aanpak resulteerde in publicaties op LINDA., Vice, &C, Libelle, Trouw, NRC, Met het Oog op Morgen en Troskompas.

“Jacqueline van Vugt heeft al veel mooie films en documentaires op haar naam staan. ‘Up to G Cup’ is daar geen uitzondering op. We vonden het daarom erg bijzonder om aan dit project te hebben meegewerkt. De documentaire geeft je een idee hoe het is om als vrouw in Irak te leven en, zoals Van Vugt beaamt, je ervaart daardoor je eigen vrijheden op een compleet andere manier.”

Steff van Dorp, communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.