Een internationaal persevent voor duurzame designkeukenfabrikant Kvik

Dat Kvik staat voor tijdloos Deens design wisten we al. Maar dat hun materialen en productie steeds duurzamer worden, is iets waar we eerder nog niet actief over communiceerden. Het nieuwste keukenontwerp Veda, dat deze zomer werd gelanceerd, bracht daar verandering in. Zo bestaat de keuken voor 40% uit gerecyclede materialen, waaronder gerecycled MDF: een primeur in de keukenbranche. Daarbij kunnen de materialen voor 84% gerecycled worden. Een belangrijke innovatie op het gebied van duurzame keukens dus. Maar hoe breng je deze boodschap onder de aandacht bij je publiek?

 

KEYWORDS

Aanpak

Een onderwerp als dit vraagt om iets meer toelichting. Daarom was een digitaal persevent voor ons de uitgelezen kans om de aandacht van de journalist langer vast te houden én hen de gelegenheid te geven om vragen te kunnen stellen. Bovendien werd de keuken niet alleen in Nederland, maar in alle Europese landen waar Kvik gevestigd is gelanceerd. Door het event internationaal te maken konden we heel veel vliegen in één klap slaan.

De organisatie van het event lag bij Kvik. Wij gingen aan de slag voor de pers in Nederland. De eerste en misschien wel belangrijkste stap was het aanhaken van de juiste journalisten. In dit geval redacteuren die over duurzaamheid en interieur schrijven. Maar ook vak media. Een maand van tevoren stuurden we hen een save the date. Dit volgde we op met een officiële uitnodiging met meer informatie over het event. Tot slot stuurde we na het event een persbericht over de nieuwe Veda breed uit en bedankten we de aanwezige persoonlijk via de mail.

Resultaten

Het was Kvik’s eerste internationale persevent ooit. Iets voor de eerste keer doen is altijd spannend. Daarom is het event op zichzelf al een prachtig resultaat. Ook de interactie met journalisten maakte het inhoudelijk een interessante bijeenkomst. En de publicaties liegen er niet om: van Trouw tot Telegraaf, ELLE Decoration tot Eigen Huis en Interieur en Keuken & Design tot Qumedia. Klik hier voor het persbericht.

“Communiceren over de stappen die je als bedrijf zet, ondanks dat je weet dat je nog een lange weg te gaan hebt om volledig duurzaam te zijn: niet elk bedrijf durft dat. Dat Kvik het juist wel doet en journalisten meeneemt in hun proces, is ontzettend waardevol. Door transparant te zijn over je doelen, obstakels en bevindingen, help je niet alleen jezelf maar ook anderen vooruit.”

Anne van den Nulft, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.