Batavia Stad geeft vervolg aan eigen duurzame winkel

KEYWORDS

Afgelopen winter opende Batavia Stad voor het eerst een eigen winkel, genaamd RE.love. Hier waren de duurzame lijnen van merken uit Batavia Stad te koop om bezoekers te helpen met het maken van bewustere keuzes. Het succes smaakte naar meer en daarom opende op vrijdag 3 juni 2022 The Next Closet x RE.love, een tweede pop-up shop. Het online kledingplatform staat bekend om zijn designer tweedehandskleding en bekende verkopers, zoals model Marlijn Hoek en ontwerper Inez Naomi. Het doel van de samenwerking: tweedehands net zo aantrekkelijk te maken als nieuw. Een duurzaam verhaal toegankelijk maken voor een breed publiek… daar kunnen we bij De Wolven wel wat mee! En dus gingen we aan de slag!

AANPAK
Discriminatie ervaren is traumatisch en erover praten vraagt om een veilige omgeving. Omdat de antidiscriminatiebureaus minder of niet bekend zijn, is de drempel om daar je verhaal te doen hoog. Je wilt worden gezien door iemand die je snapt, niet door een logge instantie zonder gezicht waarvan je nog moet afwachten of je serieus wordt genomen en of er iets met je klacht wordt gedaan. Daarom hebben we er bij deze campagne voor gekozen om de mensen achter de organisatie te laten zien.

Hoewel de campagne regionaal is uitgerold, wilden we zoveel mogelijk mensen bereiken met onze boodschap. Deze moest dus universeel, breed toepasbaar en activerend zijn. Het resultaat: Wij staan naast je. Deze boodschap hebben we ondersteunt aan de hand van mooi en krachtig beeldmateriaal van de medewerkers.

De campagne loopt in totaal drie jaar, waarbij we het concept steeds verder uitbreiden. In de eerste fase hebben we ons gericht op de ontwikkeling van het concept en een campagnepagina. Via social media-advertenties en de media hebben we de nieuwe campagne bij de doelgroep onder de aandacht gebracht.

RESULTAAT
De aanpak resulteerde o.a. in publicaties bij Textilia, Fashion United, Retailtrends, Vriendin en Cosmopolitan.

“Onze samenwerking met de The Next Closet is belangrijk voor Batavia Stad, omdat we daarmee het belang van bewuster shoppen benadrukken. De Wolven weet als geen ander deze boodschap te laden en in de meest relevante titels te plaatsen. De Wolven zijn proactief in hun aanpak en hebben weinig input nodig om toch een optimaal resultaat te behalen.”

Scott Otte – Marketing Director Batavia Stad

“Het is een project met een verhaal: tweedehands toegankelijk en aantrekkelijk maken voor een groot publiek. Daarvoor is de match tussen Batavia Stad en The Next Closet een hele duidelijke. Dat en het mooie verhaal maakte het een soepele samenwerking met mooie resultaten.”

Mats, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.