Batavia Stad: Pride-maand met dragartiest Ma’MaQueen

Tas Ma'MaQueen in de tentoonstelling

KEYWORDS

Sinds 2021 ondersteunen wij Batavia Stad Fashion Outlet bij hun communicatie op verschillende thema’s zoals duurzaamheid en diversiteit. Batavia Stad gelooft dat iedereen het recht heeft om te zijn wie ze zijn, en dat liefde en acceptatie de sleutel zijn tot een betere wereld. Het outletcentrum wil een veilige en gastvrije omgeving creëren waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt. Daarom is Batavia Stad tijdens Pride-maand een samenwerking aangegaan met dragartiest Ma’MaQueen als onderdeel van de Europese campagne ‘BE PROUD. BE YOU.’ van VIA Outlets, waar Batavia Stad onderdeel van is. In 11 Europese centra van VIA Outlets werden limited edition tote bags getoond van lokale artiesten verbonden aan de LGBTQIA+ gemeenschap. De opbrengst van de tassen werd gedoneerd aan LGBTQIA+ liefdadigheidsinstelling ILGA-Europe.

AANPAK: EEN COMBINATIE VAN FASHION EN DE BOODSCHAP VAN PRIDE
De campagne werd opgezet vanuit VIA Outlets en het was aan ons om er in Nederland samen met Batavia Stad vorm aan te geven. Hierin was de belangrijkste vraag: hoe combineer je de Pride-boodschap met de premium fashion identiteit van Batavia Stad?  Wij kozen ervoor de samenwerking aan te gaan met dragartiest Ma’MaQueen, die zich als fashion designer, influencer én dragartiest hard maakt voor de LHBTQIA+ community. Bij de keuze voor Ma’MaQueen was het belangrijk om iemand te vinden die op intrinsiek niveau matcht met de het merk en de boodschap van Batavia Stad. De keuze viel op Ma’MaQueen omdat bij haar fashion en de boodschap van Pride op een mooie manier samenkomen. Ook voor Ma’MaQueen was de samenwerking aantrekkelijk: zij kreeg de kans om met haar boodschap een groter publiek te bereiken en inspireren.

Om de campagne te lanceren en de queer community te bereiken kozen we ervoor om in aanloop naar de tentoonstelling een interview te geven aan Winq Magazine in combinatie met een winactie. Ma’MaQueen deelde de samenwerking op haar kanalen en gaf via een winactie op Instagram ook een aantal gesigneerde tassen weg. Daarnaast hebben we een persbericht uitgestuurd naar een brede groep (regionale) media met een focus op lifestyle, fashion en diversiteit.

RESULTAAT
De tentoonstelling is opgepakt door diverse lokale media. Met als kers op de taart een artikel in Vogue, waarin het initiatief werd opgenomen in een lijst vooraanstaande modemerken met speciale Pride-collecties.

“Door bij deze campagne betrokken te zijn tijdens Pride, kregen wij de kans om bij te dragen aan het verspreiden van de boodschap van deze belangrijke maand. Het was bijzonder hoe de designs van queer artiesten uit verschillende Europese landen op een centrale plek in Batavia Stad te zien waren en daarmee impact maakten op een breed winkelend publiek. De samenwerking met Ma’MaQueen voegde hier een waardevol perspectief aan toe voor zowel het bereikte publiek als ons als bureau.”

Aniek, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf?