Bewustwordingscampagne – 5 jaar College

De vraag
Het College voor de Rechten van de Mens, al sinds de oprichting klant van De Wolven, bestond op 1 oktober 2017 vijf jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Tijd om terug te blikken op alle mensenrechthema’s die het College deze periode onder de aandacht heeft gebracht. Maar nog belangrijker: het bewustzijn vergroten dat alle mensen in Nederland recht hebben op leven, naam, nationaliteit, huisvesting, trouwen, zorg, arbeid en vrije tijd. Die mensenrechten zijn van ons allemaal, zonder uitzondering. Maar hoe zorgen we voor publiciteit rond het vijfjarig bestaan, vroeg het College aan De Wolven.

Onze acties

  • Felicitatiekaarten: wie jarig is deelt uit. In samenwerking met Het Ontwerpbureau ontwikkelden we een set felicitatiekaarten om iemand onder andere te feliciteren met een nieuwe baan, verjaardag, de liefde te verklaren of beterschap te wensen. Alle zeven thema’s hebben een koppeling met mensenrechten. In het weekend van 1 oktober deelden promotieteams verspreid door Nederland de kaarten uit.
  • Mediapartnerships: naast de kaartenactie voor het publiek wilden zowel het College als wij verzekerd zijn van publicaties in de media, daarom besloten we om in te zetten op mediapartnerships. Het liefst met een zo groot mogelijk bereik onder Nederlanders van 18 tot 80 jaar. We kozen voor AD en VICE om mee samen te werken.
    • VICE heeft twee brandedcontent-artikelen geschreven waarvoor het College en De Wolven alle relevante informatie verzamelden. Verder schreef VICE zes door het College gesponsorde artikelen over mensenrechtenthema’s als huiselijk geweld, discriminatie, armoede en leven met een beperking, vanuit het oogpunt van jongeren.
    • In het weekendmagazine van het AD en alle regionale titels is een special van acht pagina’s over het College gepubliceerd. De Wolven nam de hele coördinatie op zich: van de indeling van de pagina’s en het verzamelen van de benodigde informatie, tot de afstemming met het College en De Persgroep, de journalist, de fotograaf en de vormgever.

De resultaten

Zowel het College, De Persgroep als VICE waren erg te spreken over de samenwerking. De special in het AD en de regionale titels is bij meer dan drie miljoen adressen op de mat gevallen. Online zagen ruim zes miljoen bezoekers de banners naar de advertorial op AD.nl en Volkskrant.nl, die dertienduizend keer gelezen is. En de artikelen op VICE? In totaal 494.471 impressies en 64.743 reads.