Campagne: De Week van de Circulaire Economie 2018

Nederland Circulair!
De Week van de Circulaire Economie 2018

De vraag
Tijdens deze week bruist het van de circulaire economie: ruim 40 circulaire koplopers, van tapijtmaker tot bank, openen hun deuren. Het doel? Anderen inspireren om aan de slag te gaan met circulaire ondernemen. Oftewel: geen lineaire economie, maar een systeem waarbij producten en grondstoffen zo veel mogelijk hergebruikt worden. Aan De Wolven de taak om publiciteit te genereren rondom de derde Week van de Circulaire Economie én organisatoren te helpen om hun eigen pr te doen.

Onze acties

  • Maken van een uitgebreide toolkit met tips en tricks rondom publiciteit, die als handboek diende voor iedereen die een evenement organiseerde tijdens de Week van de Circulaire Economie;
  • Geven van pr-workshops waarin organisatoren leerden publiciteit rondom hun eigen evenement te genereren;
  • Genereren van publiciteit rondom de Week en de eerste Circular Award, die de start van de Week markeerde;
  • Organiseren van een eigen evenement tijdens de Week: een inspiratiesessie over circulaire successen in de media.

Het resultaat
Maar liefst 434 verschillende publicaties in diverse media, van landelijk tot regionaal. Met in totaal een bereik van meer dan 16 miljoen views en een advertentiewaarde van ruim €420.000,- was de media-aandacht enorm. Landelijke print publicaties in onder andere FD, Trouw, Volkskrant en NRC Next. Online publicaties op de websites van onder andere Nu.nl, Het Parool, Telegraaf, NRC, RTL Z, RTL Nieuws, BNN Vara, AD, HP de Tijd, Duurzaam Bedrijfsleven en Duurzaam Nieuws.