Bol.com opent uitbreiding van fulfilment center in Waalwijk

KEYWORDS

Met veel plezier ondersteunen we bol.com al een aantal jaar met hun duurzaamheidscommunicatie. Van PR rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen tot het onder de aandacht brengen van belangrijke mijlpalen, zoals de uitbreiding van het bol.com fulfilment center in Waalwijk.

Met de opening van het nieuwe aansluitende pand is het totale grondoppervlak van het bol.com fulfilment center in mei verdubbeld naar maar liefst 100.000 m². Hiermee verwacht bol.com in de toekomst op een duurzame manier te blijven innoveren en groeien, zowel voor klanten als voor verkooppartners. Dankzij de uitbreiding is het bol.com fulfilment center één van de meest duurzame logistieke gebouwen in Nederland en België. Aan ons de taak om te zorgen dat dit heugelijke feit onder de aandacht kwam bij Nederlandse media.

AANPAK
We nodigden een select aantal journalisten uit om aanwezig te zijn tijdens de feestelijke opening. Naast het officiële programma met een welkomstwoord door CEO Margaret Versteden, kreeg media een exclusief kijkje achter de schermen in het bol.com fulfilment center. Vincent Weijers, directeur Logistiek (Chief Operating Officer/COO) nam de journalisten mee op een speciale rondleiding door het pand, waar ze het logistieke proces van bol.com met eigen ogen konden zien. Tijdens de rondleiding konden er op een aantal plekken in het fulfilment center foto’s gemaakt worden, achteraf was er ruimte voor vragen en 1-op-1 interviews.

RESULTAAT
Journalisten reageerde enthousiast op de uitnodiging: het was voor hen een mooie mogelijkheid om te zien wat er zoal komt kijken bij de logistiek van een van de grootste online retailplatformen van Nederland en België. Door de mooie mix van verschillende media werd het nieuws vanuit diverse invalshoeken verteld. Van nationale publicaties in onder meer het AD, FD en Duurzaam Ondernemen, tot regionale publicaties in onder andere BN de Stem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad. Daarnaast besteedde belangrijke vakmedia als Logistiek.nl, Transport Online en Warehouse Totaal uitgebreid aandacht aan de opening.

“We werken altijd al met veel plezier voor bol.com, maar het vieren van deze mijlpaal voelde wel echt als een kers op de taart. Het is enorm interessant om met eigen ogen te zien wat er achter de schermen gebeurt met een pakketje dat je regelmatig bij bol.com besteld. Daarnaast is het altijd goed om journalisten (die we weliswaar regelmatig spreken via de mail of per telefoon) in het echt te zien op pers evenementen als deze. Het voegt echt wat toe aan de band die je met hen én de klant opbouwt.”

Chantal, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.