Jouw zorg is hartverwarmend

KEYWORDS

De zorg is overbelast. Ook bij De Zorgcirkel. Het tekort aan personeel zorgt voor een te hoge werkdruk bij de huidige medewerkers, waardoor zij hun cliënten niet de zorg kunnen bieden die ze willen. Met als resultaat dat veel mensen vertrekken. Ze kiezen voor een baan in het ziekenhuis of stappen zelfs over naar een andere sector. Met tot gevolg: nóg grotere tekorten en daarmee ontevredenheid bij het personeel. De Wolven werd gevraagd een campagne te ontwikkelen waarmee we niet alleen nieuwe werkkrachten aantrekken maar ook de huidige medewerkers een hart onder de riem steken. 

AANPAK
In de eerste fase van de campagne hebben we inzichten opgehaald. Vanuit De Zorgcirkel en recruitment. Ook hebben we onderzocht wat er op landelijk vlak speelt, in welke doelgroep de meeste potentie zit en wat De Zorgcirkel nou onderscheid van de rest van de zorgverstrekkers in de regio. In de volgende fase hebben we gekeken naar een universele campagneslogan om vervolgens de campagne uit te rollen en via verschillende kanalen en middelen zichtbaar te maken in de regio.

RESULTAAT
Jouw zorg is hartverwarmend. Met deze nieuwe campagneslogan wilden we een ode brengen aan de hartwerkende zorgmedewerkers die we zo hard nodig hebben, en daarmee tegelijk nieuwe collega’s uitnodigen om samen liefdevolle zorg te blijven verlenen. De reden waarom mensen – vooral in deze tijd – in de zorg werken, is omdat ze het voor anderen doen. Daarom hebben we de cliënten van De Zorgcirkel in deze campagne centraal gezet en een serie hartverwarmende beelden ontwikkeld.

“De zorg is een interessante sector om voor te werken. Doordat de tekorten een landelijk probleem zijn, kijk je verder dan enkel de zorginstelling waarvoor je bent ingeschakeld. Je moet onderzoeken wat er op landelijk vlak speelt. En wat jouw partij onderscheidt van de rest, zodat de mensen in de regio voor De Zorgcirkel kiezen en niet voor een concurrent.”

Anne, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.