Een onafhankelijke manier van financieren in de media

KEYWORDS

Twee jaar geleden klopte CrowdAboutNow bij ons aan met de vraag voor ondersteuning in hun pr-werkzaamheden. CrowdAboutNow is een crowdfundingsplatform dat ondernemers en investeerders bij elkaar brengt. Ze helpen ondernemers bij het financieren van hun plannen en het bouwen of versterken van hun community. Investeerders bieden ze de mogelijkheid de ondernemers op hun platform te supporten en onderdeel te worden van een plan. Met behulp van pr wilden ze aan hun naamsbekendheid bouwen en zich ontwikkelen tot though leader binnen hun branche, zodat journalisten bij vragen over crowdfunding bij CrowdAboutNow terecht zouden komen.  

AANPAK
We organiseerden een twee uur durende kick-off sessie waarin we samen teruggingen naar de basis. Want wat doet een crowdfundingsplatform eigenlijk? Waar staat CrowdAboutNow voor? Hoe onderscheidt het zich? En waar zit het nieuws? In dit gesprek kwam onder meer naar voren dat de ondernemersachterban van CrowdAboutNow waardevol is voor onderzoeken en de verhalen van de campagnes die via het platform lopen interessant zijn voor pers. Ook besloten we de website onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Want als we eenmaal met pr de mensen naar de website hebben gekregen, is het des te belangrijk dat ze hierop de informatie kunnen vinden waar naar ze op zoek zijn.

RESULTAAT
Al ruim twee jaar een fijne samenwerking is een mooi resultaat. We hebben een structuur gevonden die voor beide partijen goed werkt. Elke maand komen we samen om de actiepunten te bespreken, een verdeling te maken van de taken en te brainstormen over nieuwe plannen. Dit heeft ervoor gezorgd dat CrowdAboutNow experimenteert met nieuwe ideeën en een continue vorm van communicatie heeft gevonden. Het crowdfundingplatform wordt hierdoor vrijwel maandelijks genoemd in ondernemersmedia zoals De Ondernemer, Baaz en MT/Sprout. En heeft onlangs als kers op de taart een opiniestuk in Trouw gerealiseerd.

“Het leukste aan mijn samenwerking met CrowdAboutNow zijn Hilde en Anouk, de contactpersonen. Het voelt echt alsof we samen aan iets bouwen, waarbij we gebruik maken van elkaars expertise en kwaliteiten.”

Anne, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.