Een audiothriller gebaseerd op actuele thema’s

KEYWORDS

Op 24 juni lanceerde de NTR de fictiepodcast ‘De Omega’. Een spannende audiothriller van de makers van de succesvolle podcast ‘Staatsgeheim’. De zesdelige podcast neemt de luisteraar mee naar het Nederland van 2034. Een duister, dystopisch maar actueel verhaal over onze mogelijke toekomst.

Het doel was helder: zo veel mogelijk luisteraars vergaren in het eerste halfjaar en de activistische boodschap van de makers, Loek Hennipman en Harm Duco Schut, uitdragen. De makers creëerden hun verhaallijn op basis van actuele gebeurtenissen van over de hele wereld: verontrustende geluiden uit hedendaagse samenlevingen vertaald naar een akelig toekomstbeeld. Eén over populisme, radicaal gedachtegoed, polarisatie en intolerantie. Door dit scenario te vertellen in de Queer-community en daarbuiten, hopen ze dat hun verhaal dient als een wake-up call voor jongeren: “Laat de speculaties uit deze podcast geen werkelijkheid worden.” Aan ons de vraag om de makers te helpen om de podcast op de kaart te zetten en de achterliggende boodschap uit te dragen. De grootste uitdaging zat in dit nieuwe genre onder de podcasts: fictie.

AANPAK
We gingen samen opzoek naar de kern. Welke boodschap moet primair overgebracht worden? Wat is nou echt het allerbelangrijkst? Wij hielpen ze hun gedachten en ideeën te structureren en verlegden samen de focus in de communicatie. We bedachten een communicatief haakje, schreven een duidelijke kernboodschap en namen deze op in de zichtbaarheidsstrategie. Samen met onze partner Digital Movers hebben we een social-mediacampagne opgezet. Door met de juiste combinatie van beeld en tekst op het juiste moment te adverteren, zorgden we voor een breed uitgedragen boodschap. Ook hebben we een samenwerking opgezet met Spotify om ervoor te zorgen dat de podcast onder de aandacht kwam bij luisteraars met dezelfde interesses. Spotify werkte hier graag aan mee, mede om het onderbelichte fictiegenre op de kaart te zetten.

RESULTAAT
De gekozen en uitgevoerde strategie heeft er mede voor gezorgd dat de teller van het aantal plays inmiddels al ruim boven de 60.000 staat. Mede dankzij de sessies met de makers werd voor hen duidelijk op welke aspecten van het verhaal de nadruk kon worden gelegd, iets dat hen in het vervolg hielp om de boodschap van de boodschap over te brengen.

“Rondom De Omega wilden we een campagne optuigen zoals nooit eerder was gedaan bij een fictiepodcast. Dankzij onze prettige en inspirerende samenwerking met De Wolven, hebben we deze ambitie met succes kunnen realiseren.”

Harm Duco Schut & Loek Hennipman – makers podcast De Omega

"Samen met Harm en Loek strategisch sparren over de communicatie rondom De Omega was ontzettend leuk om te doen. De passie van deze twee creatieve makers spat ervan af en werkt aanstekelijk. Dit project komt echt uit hun hart, dat merk je in alles. Ik ben ontzettend blij dat ik heb mogen meewerken aan ervoor zorgen dat hun verhaal gehoord wordt. Tip: beluister De Omega snel in je favoriete podcast-app!"

Berber, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.