Een frisse campagne voor Fris Nederland

KEYWORDS

We ontwikkelden een campagne voor Fris Nederland om fietsdiefstallen terug te dringen, door gebruik van een Smart Tracker. Want: het aantal aangiften van gestolen e-bikes stijgt jaar op jaar. De afgelopen twee jaar is E-bikediefstal met maar liefst 74 procent toegenomen. De helft van alle nieuw verkochte fietsen in 2021 was een e-bike. Het wordt dus steeds noodzakelijker om kostbare fietsen niet alleen goed te beveiligen, maar ook op te kunnen sporen. Met een nauwkeurige track & trace-oplossing levert Fris Nederland een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van diefstal van waardevolle voertuigen in Nederland, België en Duitsland. Fietsen worden snel opgespoord én weer teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. Iedereen een track & trace systeem van Fris Nederland op de fiets dus!

360-graden aanpak
Samen met Sjoerd Venrooy van Film Nomads, Milou Peeters (concept) en Digital Movers (online) is er een online 360-graden marketing- en pr-campagne ontwikkeld. Met filmpjes over de tracker, de werking van de tracker (soort GPS) en verhalen van slachtoffers wordt de consument voorgelicht en geleid naar de oplossing van het track & trace systeem. De content is gemaakt volgens het ‘Hub, Hero en Hygiene’-model, waarbij herkenbaarheid en humor centraal staat. Immers, de fiets is nationaal erfgoed. Daar moet iedereen van afblijven. Naast het inzetten van videocontent is ook de website van Fris Nederland aangepast met blogs, informatieve pagina’s en worden er online advertenties ingezet om mensen te leiden naar de webshop van Fris Nederland. Deze digitale aanpak wordt ondersteund met pr. Uiteraard.

 

Bouwen aan resultaat
Het inzetten van videocontent in combinatie met verhalen is een continu proces. Samen met Digital Movers wordt continu ingezet op mensen leiden naar de webshop van Fris Nederland. Steeds meer mensen vinden deze pagina. Naast de online campagne wordt ook ingezet op delen van verhalen via offline media. De campagne wordt steeds verder doorontwikkeld. Nieuwe focus is de vakmedia om zo ook fietshandelaren meer te bereiken.

"Een campagne ontwikkelen, samen met onze partners is fantastisch. We werken al jaren zo goed samen met Digital Movers, Milou en met Sjoerd. In deze campagne komt alles samen: video content, sterk concept, mooie verhalen en natuurlijk aandacht voor het probleem in de media. Dat smaakt naar meer!"

Leonne, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.