Een groen alternatief voor aankoop van elektronische apparaten

KEYWORDS

Afgelopen mei lanceerde de van origine Oostenrijkse online marktplaats refurbed haar platform voor refurbished electronica in Nederland. De stap naar Nederland is onderdeel van de ambitie van refurbed om Europa’s grootste te worden in refurbished elektronische apparaten. Aan ons de taak om de lancering onder de aandacht te brengen en daarmee een boost te geven aan de naamsbekendheid, het vertrouwen van Nederlanders in ‘refurbished’ te vergroten en de missie van refurbed te verspreiden: Nederlandse consumenten een groen alternatief bieden voor de aankoop van elektronische apparaten.

AANPAK
Onze pr-aanpak om media-aandacht te generen voor de lancering van refurbed was enerzijds gericht op tech-vakmedia, zodat refurbed bij deze journalisten op de radar kwam. Anderzijds richtten we onze pijlen op meer lifestyle- en duurzame media om zo de missie van refurbed te verspreiden onder een groter publiek. Op deze manier bereiken we de bewuste consument die nadenkt over de impact die hun aankopen hebben op het milieu. Met deze aanpak wilden we via de juiste media de consument op de hoogte brengen over de groene keuze die ze maken met apparaten van refurbed, zonder te hoeven inleveren op kwaliteit en voorwaarden als een langere garantie.

 

RESULTAAT
De aanpak resulteerde in een bereik van meer dan 1,2 miljoen impressies door publicaties bij o.a. Emerce, Duurzaamondernemen.nl, De Ondernemer, Twinkle en een interview met RetailTrends.

“Het genereren van aandacht rondom de lancering van refurbed in Nederland was een goede kickstart van een mooie samenwerking waarin het me duidelijk is geworden dat refurbed veel meer is dan een online marktplaats voor refurbished elektronische apparaten. Het is mooi om te zien hoe deze partij het probleem van de enorme hoeveelheid e-waste en de verspilling van grondstoffen niet alleen op de kaart zet maar er ook daadwerkelijk een oplossing voor biedt. Daar draag ik graag aan bij!”

Berber, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.