Een zoektocht naar een alternatieve toekomst

KEYWORDS

In juni 2022 vond de zesde editie van het FIBER festival plaats. Het festival voor audiovisuele kunst en elektronische muziek in Amsterdam. Onderdeel van het festival was de tentoonstelling Mutation in cultuurcentrum Dokzaal in Amsterdam. Zowel gevestigde als opkomende kunstenaars, zoals Alice Bucknell, Deborah Mora & Virginia Vivaldi en Zeno van den Broek, deelden hun overtuigingen en speculaties over de aard van mutatie via geluid, beeld en zintuiglijke ervaringen.

Aan ons de vraag om bezoekers te informeren over het meerdaags performance programma op meerdere locaties in Amsterdam-Noord: Likeminds, Dokzaal en NDSM’s MACA.

AANPAK
Het festival bestond uit twee onderdelen: de tentoonstelling die in de week voorafgaand aan het festival al werd geopend. En het festival zelf. In de aanpak hebben we beide evenementen benut als aparte pr-momenten. Zo hadden we twee verschillende momenten om het onderwerp en het festival zelf onder de aandacht te brengen. Hierbij is gefocust op media die passen bij de niche van het onderwerp.

 

RESULTAAT
Het onderwerp en doelgroep van het festival en het thema is niche. In de gekozen strategie heeft de specifieke aanpak voor aandacht gezorgd in media die bij hierbij passen. Zo was er een samenwerking met Glamcult, NRC en Het Parool.

“De uitdaging om in een tijd waarin ineens weer veel festivals zijn een initiatief verder op de kaart te zetten is fantastisch. PR-aandacht voor kunst, natuur en duurzaamheid in een combinatie waarbij de kunst en optredens echt een niche zijn, is niet makkelijk. Als het dan toch lukt, dan is dat extra. Een ongelofelijk mooi en bijzonder project waar we met veel plezier aan hebben gewerkt.”

Leonne, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.