Een hart onder de riem voor medewerkers van De Zorgcirkel

Dag en nacht staan de medewerkers van De Zorgcirkel klaar om hulp en zorg te verlenen tijdens de Corona-epidemie die de wereld in zijn greep houdt. De Zorgcirkel wil haar medewerkers laten weten dat ze de inzet van alle medewerkers enorm waarderen. In korte tijd is er daarom een pakket aan initiatieven ontwikkeld om hen een hart onder de riem te steken. Pr- en communicatiebureau De Wolven helpt de zorginstelling met ontwikkeling en uitvoering van deze interne communicatiecampagne.

Aanpak

Om de medewerkers structureel te ondersteunen en waardering te tonen voor hun inzet heeft De Zorgcirkel samen met communicatiebureau De Wolven een strategie ontwikkeld die gericht is op persoonlijke aandacht. Een uitdaging voor een organisatie waar ruim 4.200 medewerkers werken, op verschillende locaties. Naast een persoonlijke videoboodschap die intern is verspreid, waarin de directie het personeel toespreekt, is binnen 48 uur een videoconcept bedacht en gemaakt in samenwerking met productiehuis RubenPaulRuben. Hierin spreken alle regiodirecteuren en het bestuur van De Zorgcirkel hun waardering uit voor de inzet van de medewerkers. Daarnaast hebben alle medewerkers afgelopen week een kaartje door de bus gekregen met bemoedigende woorden van de directie en regioteams.

Vervolg

Naast de acties die al zijn ondernomen, zullen gedurende de tijd meer initiatieven volgen om medewerkers continue betrokken te houden. Ook worden opties onderzocht om familieleden van de medewerkers beter in te lichten en de fysieke gezondheid van de medewerkers te bevorderen.

‘Een film realiseren in 48 uur, van concept tot eindresultaat, is een uitdaging. Iedereen heeft de handen ineengeslagen om dit voor elkaar te krijgen. Dat het is gelukt getuigt maar weer dat als alle neuzen dezelfde kant opstaan we ook in zeer korte tijd iets heel moois kunnen neerzetten.’

Marre de Visser, senior-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.