Free publicity in Utrecht voor kunst- en cultuurfestival Berliner Garten bij RAUM

Berliner Garten is een buitenfestival met ‘het beste van Berlijn’. Het evenement staat in het teken van de open en ongedwongen sfeer van de Duitse hoofdstad. Bezoekers kunnen langs de kraampjes op de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre struinen, meedansen tijdens een workshop Dabke en een grootse vliegerdemonstratie aanschouwen. Waarom Berlijn? Voor RAUM is deze stad hét voorbeeld van een sociaal en dynamisch stadsleven, waar de pleinen, parken en straten volop worden gebruikt door de bewoners van de stad. Aan De Wolven de taak om het festival onder de aandacht te brengen.

Aanpak

De belangrijkste doelgroep voor het festival zijn de mensen woonachtig in en rondom Utrecht. De focus lag daarom voornamelijk op regionale en lokale media. Daarnaast zijn we op zoek gegaan naar passende uitrubrieken in print en online lifestyle media.

Resultaat

Het traject heeft mooie publicaties opgeleverd, o.a. Nu.nl, AD, Duic, Indebuurt en Grazia hebben aandacht besteed aan het event. Met als resultaat 5000 nieuwsgierige bezoekers die een kijkje kwamen nemen bij de eerste editie van het culturele buitenfestival Berliner Garten.

“RAUM brengt met exposities en events alledaagse en minder alledaagse stedelijke thema’s naar het publiek. Het kunst- en cultuurfestival is een mooie (en low-key) manier om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen en in gesprek te laten gaan. Met veel enthousiasme werd het festival ontvangen en het heeft zich ontpopt tot een festival dat elk kwartaal terugkeert.”

Anne van den Nulft, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.