PR voor hét grootste media- en filmfestival voor kinderen

Cinekid_Festiva_2023

Jaarlijks vindt het Cinekid Festival, ’s werelds grootste media- en filmfestival ter wereld, plaats tijdens de herfstvakantie in Nederland en Curaçao. Met de hoofdlocatie van het festival in Amsterdam wil Cinekid kinderen verwonderen, vermaken en verbinden. Zodat het bijdraagt aan de ontwikkeling van kind tot zelfstandige en weldenkende wereldburgers. In 2022 verzorgde wij voor het eerst de PR voor het festival. Dit was een succesvolle samenwerking, waardoor we in 2023 opnieuw onze krachten bundelden. Met de vernieuwde pr-strategie legde we de nadruk op de veelzijdigheid van het festival: het programma, directeur Heleen Rouw en het Cinekid MediaLab. Cinekid Festival werd hierdoor op verschillende manieren in de media onder de aandacht gebracht.

AANPAK
Cinekid Festival is een evenement dat het belang van media en jeugdfilms en -series benadrukt. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zo is er een Cinekid MediaLab, een scholenprogramma, een films- en serieprogramma, een professionals programma en zijn er competities en awards. Cinekid vroeg onze hulp bij de bekendmaking van alle verschillende programmaonderdelen. Vanuit een helder plan van aanpak hebben we een communicatiestrategie gemaakt, met zes communicatiemomenten over onderdelen van het festival: het thema, de openingsfilm, het programma, de opening, de winnaar van Beste Kinderfilm en de VPRO Cinekid Top 100. Naast deze persberichten hebben we Cinekid vanuit aanvullende invalshoeken bij media gepitcht, om de diversiteit van het programma verder onder de aandacht te brengen. Dit resulteerde in een brede reeks aan publicaties die de veelzijdigheid van het festival onderstreepte.

RESULTAAT
Cinekid is zowel in landelijke als nationale media genoemd. Met meer dan 492 publicaties, waaronder in NOS Jeugdjournaal, NRCKhalid & Sophie en de Volkskrant, was de samenwerking in 2022 een succes. In 2023 is het aantal publicaties gegroeid naar 696 in diverse media: een interview met Heleen Rouw in Harper’s Bazaar, een achtergrondartikel over het 25-jarig bestaan van Cinekid MediaLab in de Filmkrant en meerdere artikelen over programmaonderdelen van het festival. Zoals een recensie over de film ‘Beraber’ in de Volkskrant, het thema en de openingsfilm ‘Jippie No More!’ in NRC en een filmreportage bij NOS Jeugdjournaal over de serie ‘Zo dood als een Pier’. In 2023 trok de hoofdlocatie van Cinekid in Amsterdam maar liefst 25.500 enthousiaste bezoekers. Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk de aftermovie hieronder.

We zijn trots dat we aan dit mooie festival mogen bijdragen!

“Cinekid wil alle kinderen in Nederland inspireren om in verbinding met zichzelf en anderen te staan middels hoogwaardig film- en media-aanbod. Om Cinekid Festival en andere activiteiten onder de aandacht te krijgen bij de juiste pers en media hebben we twee keer samengewerkt met De Wolven en beide met groot succes! Annabella Rijksen, als projectleider vanuit De Wolven, samen met Chantal Verhoeven en Steff van Dorp hebben als team door hun harde werk en toewijding niet alleen indrukwekkende resultaten gerealiseerd, maar ook het pers- en mediabereik van Cinekid enorm vergroot. De kracht van De Wolven ligt in de eigentijdse aanpak om de juiste media op het juiste moment te bereiken. Dank aan het team voor deze buitengewone inzet!”
 
Mirella Boumans, Head of Marketing Cinekid

“Onze samenwerking met Cinekid begon in 2022. Ik vond het toen al een erg leuke opdracht en dat vind ik nog steeds! Er wordt altijd goed nagedacht over het thema, maar ook over de films, series en de masterclasses. Vooral de openingsfilm van 2023 ‘Jippie No More!’ sprak me ontzettend aan, het is een geweldige film en verdient aandacht. Ik vind het interessant om voor de verschillende onderdelen van het Cinekid Festival aandacht te genereren, het is een veelzijdig festival dat in de media hoort! Daarnaast is de samenwerking met het team van Cinekid erg fijn. Er wordt altijd meegedacht en samen vooruit gewerkt."

Annabella, PR- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf?