Publiciteit voor 400 grote flamingo’s in GaiaZOO

De dierencollectie van GaiaZOO is uitgebreid met maar liefst 400 grote flamingo’s. Het is de grootste groep flamingo’s die in een Europese dierentuin te bewonderen is. Alleen in Singapore en Dubai zijn groepen van deze omvang te bewonderen. Maar hoe krijg je landelijke pers naar Kerkrade voor dit wonderlijke, roze fenomeen? Aan De Wolven de taak om de juiste media hiervoor warm te maken. En spoiler alert: dat is gelukt!

Aanpak: goed beeldmateriaal is leidend

Naast een goed bericht over deze bijzondere groep flamingo’s is gekozen om te focussen op sterk beeld: foto en video. Er is een goed en gevarieerd filmmateriaal ontwikkeld die media konden gebruiken. In combinatie met een raak verhaal over deze bijzondere groep flamingo’s is pers uitgenodigd om de vogels te bezoeken op het moment dat ze hun nieuw verblijf betrokken.

Resultaat: veel media-aandacht voor deze roze vogels

Van AD tot Telegraaf, televisie, radio en online. Het was groot landelijk nieuws. En dat terwijl de treinen staakten die dag. Journalisten reizen graag af voor zo iets bijzonders als een groep grote flamingo’s. En degene die niet in staat waren om te komen, waren blij met het goede beeldmateriaal.

“laten we eerlijk zijn. Een filmpje van een grote groep grote, roze flamingo's die gezamenlijk heen en weer lopen dat is eigenlijk al reden voor succes. We hebben behoefte aan dit soort fijne filmpjes die onze dag kleur geven. En dat we daarmee ook de problematiek van de flamingo op de kaart zetten, dat is natuurlijk wel mooi meegenomen”

Leonne van de Ven
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.