Arbeidsmarktcampagne: #ontdekde50plus

De vraag

Werkloze vijftigers willen dolgraag aan de slag, maar komen moeilijk aan de bak. Gemiddeld duurt de zoektocht twee jaar en negen maanden. Dat moet en kan anders. Hoe kunnen we een positief imago van 50-plussers als werknemer laten zien? En werkgevers in de regio Amsterdam stimuleren om de talenten van 50-plussers te zien én in te zetten?

Onze acties

De Wolven ontwikkelde samen met WSP Groot-Amsterdam en de Gemeente Amsterdam de communicatiecampagne #ontdekde50plus. Daarnaast werkten ook Goodwill & partners, Online Marketing Amsterdam (OMA) en Marije Ravelli Teksten mee aan de campagne. Twaalf vijftigplussers werden het boegbeeld van de campagne en stonden symbool voor 8.600 Amsterdammers tussen de 50 en 64 jaar die op zoek zijn naar werk.

Fase 1: Op de campagnepagina www.ontdekde50plus.nl konden werkgevers de kwaliteiten van deze groep enthousiaste Amsterdammers bekijken in verschillende videopitches. Bovendien kregen ze meer informatie over de voordelen van het aannemen van vijftigplussers. Op deze website introduceerden wij wekelijks twee nieuwe kandidaten gedurende een periode van zes weken.

Fase 2: Het resultaat van onze eerste campagne werd ingezet om opnieuw werkgevers te inspireren om ook de oudere doelgroep als potentiele nieuwe werknemer te zien. O.a. middels mupi’s en abri’s op straat en in metrostations toonden wij wie van de 12 oorspronkelijke kandidaten gematcht waren met een werkgever. Daarnaast werd de campagnevideo ‘The real elevator pitch’ ingezet die zowel op sociale media werd verspreid als via andere online marketingkanalen. De Wolven tekenden voor het concept en de realisatie van deze video.

Het resultaat

  • De campagne kreeg onder meer aandacht in Metro, op AT5 en werd actief gepromoot richting werkgevers op Facebook en YouTube.
  • In oktober en november 2017 bezochten bijna 7.000 unieke bezoekers de campagnepagina in totaal bijna 10.000 keer.
  • De campagnevideo werd op youtube al ruim 17.500 keer bekeken.
  • Zeven van de twaalf kandidaten werden binnen een jaar succesvol aan een bedrijf gematcht.
  • Bovendien nam de werkloosheid van Amsterdamse vijftigplussers in 2017 af van 8.600 naar 6.200. Hoewel dit niet louter het resultaat is van de campagne, heeft de communicatie hier zeker een bijdrage aan geleverd.

Deze campagne werd beloond met de Welcom Amsterdam Award 2018!