Social media campagne: iktoon

De vraag
Kunst is van iedereen. Want, wist je dat meer mensen in een koor zitten dan op voetbal? Met die boodschap zet het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) amateurkunst in de spotlight tijdens de landelijke iktoon-maand. Aan De Wolven de taak om een online community te creëren op verschillende kanalen die deze kernboodschap van iktoon actief uitdraagt én om voor online zichtbaarheid te zorgen in de breedste zin van het woord.

Onze acties

  • Het bedenken van de strategie op twee kanalen (Facebook & Instagram & Social influencers);
  • Het creëren van de dagelijkse content & Webcare;
  • Visuals en creatives ontwerpen voor advertentiecampagnes;
  • Opzetten en beheren van advertentiecampagnes;
  • Actief de community betrekken bij de kernboodschap en tijdens de iktoon-maand.

Het resultaat
Met de juiste content hebben we veel mensen bereikt en de bestaande Facebook met 300% laten groeien. We haalden door slim gebruik te maken van het advertentiebudget op de juiste posts erg goede engagement. Volgers waren betrokken en stuurden regelmatig eigen kunstwerken op. De #iktoon werd meer dan 300 keer gebruikt en veel mooi beeldmateriaal werd aangeleverd door trouwe volgers.

Door het gebruik van drie influencers hebben we iktoon onder een jonge doelgroep zichtbaar gemaakt. +170.000 mensen hebben de video’s bekeken en er werd ook op YouTube veelvuldig gebruik gemaakt van de #iktoon

In totaal hebben we met alle social acties, deelacties en influencers 845.000 mensen in Nederland bereikt, een enorm succes!